Anlık Bildirim

Mobil oyun harcamaları rekor kırdı

Pandemi döneminin de etkisiyle mobil oyunlara harcanan para her geçen yıl daha da artıyor. Bu artıştan en büyük payı ise PUBG Mobile ve Honor Kings gibi iddialı yapımlar elde ediyor.

Mobil oyunlar Tam Boyutta Gör

Pandemi nedeniyle insanlar eve daha çok kapandıkça mobil dünyayla olan etkileşimi de bir o kadar arttı. Uygulama harcamalarında rekor gelirler elde edilirken oyun gelirleri de bundan aşağı kalmıyor. Ne var ki bu yıl uygulama harcamalarına biraz daha ağırlık verilmiş. 

Mobil oyunlara rekor harcama

Sensor Tower verilerine göre tahmini Aralık değerleri de dahil 2021 yılında mobil oyunlara 89.6 milyar dolar harcanacak. Bu rakam yüzde 12.6 yükselişe işaret ediyor. Tüm uygulamalar içerisinde oranı ise yüzde 74’ten yüzde 67.4’e gerilemiş. 

App Store gelirlerde en büyük paya sahip ve 52 milyar dolar civarında üretmiş. Google Play ise daha büyük bir artış göstermiş ve 37.3 milyar dolar gelir üretmiş. Bunların yüzde 70 veya 80 civarında bir kısmı geliştiricilere gidiyor. 

Mobil oyun Tam Boyutta Gör

Mobil oyunlarda zirve PUBG Mobile’a ait. Oyunun ne kadar gelir elde ettiği açıklanmamış ancak App Store tarafında Honor of Kings oyunu 2.9 milyar dolar, Google Play tarafında ise Coin Master oyunu 912 milyon dolar gelir üretmiş. Bu bakımdan PUBG Mobile toplamda 5 milyar doları geçmiş olabilir. 

İndirmeler açısından Google Play yine zirvede ve 46.7 milyara ulaşmış. App Store düşüşle 8.6 milyara gerilemiş. Haliyle toplam indirmeler de düşmüş. En çok indirilen oyun Garena Free Fire olurken Subway Surfers zirveye yerleşen casual tarzdaki tek oyun. Google Play tarafında Garena Free Fire lider iken App Store tarafında PUBG Mobile yine zirvede. 
 

Mobil oyun Tam Boyutta Gör

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim