Anlık Bildirim

Monitör pazarında talep azaldı: Fiyatlar düşebilir

Pazar araştırma şirketi IDC, yaptığı araştırmalarla monitör pazarında yaşanan sevkiyat düşüşünün monitör fiyatlarını etkileyerek azalmasını sağlayabileceğini ortaya koydu.

Monitör pazarında düşüş başladı Tam Boyutta Gör

Pandemiyle birlikte evden çalışmanın artması teknolojik ürünlerin satışlarını etkilemiş ve mevcut pazarda monitör satışlarının da yükselişe geçmesine sebep olmuştu. Yapılan yeni bir araştırma ise monitörlere olan ilginin azaldığını ve art arda beş çeyrek boyunca artan monitör satışlarının, uzun zaman sonra ilk kez düşüşe geçtiğini gösterdi.

Monitör pazarına olan ilgi azalıyor

International Data Corporation(IDC) tarafından gerçekleştirilen bir pazar araştırmasında, geçtiğimiz yılın üçüncü çeyreğinde gerçekleştirilen 37.5 milyon monitör satışlarının 2021'in üçüncü çeyreğinde 34.8 milyonda kaldığı ve pazarda net olarak %7.2 düşüş yaşandığı tespit edildi.

Monitör pazarında yıldan yıla çeyrek bazında düşüş yaşansa da Dell ve Lenovo çeyrek bazlı artış yaşayarak pazardaki monitör sevkiyatlarında ilk iki sırayı aldı. Dell, geçtiğimiz yılın üçüncü çeyreğine kıyasla bu yılın aynı çeyreğinde %20.6 büyüme ile 7.6 milyon adet sevkiyata ulaşarak %22 pazar payına sahip oldu. Lenovo ise %6.9 büyüme sayesinde 4.2 milyon adetle %12.2 pazar payı elde etti.

IDC, yaptığı araştırmaya göre yüksek yenileme hızına sahip monitörlerin daha çok talep gördüğünü belirtiyor ancak genel olarak monitörlere olan talebin düşmesiyle pazar rekabetinin daha sıcak hale gelmesi ve monitör fiyatlarında düşüş yaşanmasını bekliyor.

Kaynakça https://www.tomshardware.com/news/desktop-pc-sales-q3-2021 https://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=prUS48594121 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10651 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
idc, dell monitör ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim