Anlık Bildirim

NASA, Artemis görevlerine Şubat 2022’de başlamayı hedefliyor

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), yaptığı yeni bir açıklamada Şubat 2022’de Ay’a mürettebatsız bir araç göndermeyi ve Artemis görevini başlatmayı planladığını duyurdu.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından yapılan yeni açıklamalarda, Ay’a insan göndermeyi planlayan Artemis görevi ile ilgili yeni gelişmeler aktarıldı.

Artemis görevleri başlıyor Tam Boyutta Gör

NASA, önümüzdeki yıllarda, 1972’den sonra ilk kez insanlı bir Ay görevi yapmayı planlıyor. Yapılan yeni açıklamalara göre de  Artemis olarak adlandırılan bu görevin ilk adımı yakında atılacak. NASA, Ay’a mürettebatsız uzay aracı gönderecek olan Artemis 1 görevi için Şubat 2022’yi hedeflediğini duyurdu. 

Uzay ajansı, Artemis 1’i bu yılın sonlarında, Ay’a insan gönderecek olan Artemis 3’ü de 2024’e kadar yapmayı planlıyordu. Ancak yaşanan birçok gelişme bu zaman çizelgesinin biraz ileriye itilmesini sağladı. 

NASA yaptığı açıklamada, Orion kapsülünün Uzay Fırlatma Sistemi’nin megaroketine sabitlendiğini ve testlerde son aşamaya gelindiğini ifade etti. Yetkililere göre daha fazla testten sonra ocak ayında uzay aracı “ıslak elbise provası” olarak isimlendirilen son bir testten geçecek. 

Artemis 1 Şubat'ta yapılacak Tam Boyutta Gör

Artemis 1 görev yöneticisi Mike Sarafin de yaptığı açıklamalarda: “Şubatta fırlatmaya hazır olmayı bekliyoruz. 12 ve 27 Şubat arasında bir gün fırlatmayı gerçekleştirebiliriz” ifadelerini kullandı. Sarafin bunlar olmazsa Mart ve Nisan’da aracın fırlatılabileceğini de sözlerine ekledi. 

İnsanoğlu 49 yıl sonra Ay'a dönüyor

Görevin  4-6 altı hafta sürmesi planlanıyor. Buna ek olarak araçta gerekli deneyleri gerçekleştirmek için CubeSats isimli küçük uydular da bulunacak.

Gecikmesi muhtemel olsa da Artemis 2’nin 2023 yılında Artemis 3’ün de 2024’te yapılması planlanıyor. Bu görev, 1972 yılında yapılan Apollo 17 görevinden bu yana insanlığın ilk kez Ay’a dönüşü olacağı için önem yaşıyor.

49 yıl sonra Ay'a insan gönderilecek Tam Boyutta Gör

Ayrıca NASA, Ay’a gönderilecek olan astronotların arasında bir kadının yanı sıra bir de beyaz olmayan bir insanın  yer alacağını belirterek tarihi olaylara imza atacaklarını ifade etti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim