Anlık Bildirim

NASA: Mars’a diğer ülkelerden önce insan göndermemiz için nükleer roketlere ihtiyacımız var

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) yetkilileri yaptıkları yeni bir açıklamada, rakiplerinden önce Mars’a göndermek istiyorlarsa nükleer roketlere ihtiyaçları olduğunu ifade etti.

Ülkeler arası uzay yarışı hızla devam ediyor. Farklı ülkeler her geçen gün yeni uzay görevleri hakkında açıklamalar yapıyor. Çin ve ABD’de de bu yarışı en önde götüren ülkeler arasında yer alıyor.

NASA nükleer roketlere yatırım istiyor Tam Boyutta Gör

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) da bu durumla ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Yetkililere göre ABD, jeopolitik rakiplerini Mars konusunda yenmek istiyorsa nükleer enerjili uzay araçlarına yatırım yapmak zorunda. 

United Press International’ın haberine göre, NASA’lı yetkililer çarşamba günü bir oturumda açıklamalarda bulundular. Bu açıklamalarda yetkililer, hükümete seslendi ve onları nükleer enerjili roketlerin araştırılması ve geliştirilmesi için yatırım yapmaya çağırdı. NASA’ya göre bu roketler insanları üç veya dört ayda Mars’a götürme potansiyeline sahip.

Nükleer enerjili roketler Mars'a gitmede önem taşıyor Tam Boyutta Gör

NASA’nın kıdemli danışmanı açıklamalarında, “Çin’in de dahil olduğu stratejik rakiplerimiz insanoğlunun Mars ve Ay gibi yerlerde varlığını sürdürmesi için nükleer enerjili uzay araçlarına ‘agresif’ bir şekilde yatırım yapıyor” ifadelerini kullanırken NASA’nın Bütçe ve Finans danışmanı Bhavya Lal da ABD’nin rekabetten geri kalmaması ve küresel uzay topluluğunda lider kalması için hızlı bir şekilde hareket etmesi gerektiğini söyledi. 

Bu açıklamalar, Çin’in hipersonik bir nükleer füzeyi test ettiği iddialarından sonra geldi. Çin hükümeti bu iddiayı reddetse de bazıları hâlâ nükleer bir füzenin test edildiğine inanıyor ve ABD istihbaratının Çin’in uzay yarışında ilerleyişini hafife aldığını belirtiyor. 

Çin 2033'te Mars'a insan gönderebilir Tam Boyutta Gör

"ABD'nin 2033'e kadar Mars seyahati yapma ihtimali düşük"

ABD Kongresi ve NASA, insanları 2033 yılına kadar Mars’a göndermeyi istediklerini açıklamıştı. Ancak Bilim Akademileri Uzay Nükleer Teknolojileri Komitesi başkanı Dr. Roger Mayer insanlı Mars seyahatinin 2033’e kadar olma ihtimalinin nükleer enerjili roketlere yatırım yapılmazsa çok düşük olduğunu ifade etti.

Çinli yetkililer ise “taikonot”ları Mars’a göndermek için hedef tarih olarak 2033’ü belirledi. Reuters’ın bildirdiğine göre de uzmanlar Çin nükleer itiş gücüne yatırımlarına devam ederse, belirtilen tarihlerde Kızıl Gezegen’e ulaşabileceğini düşünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7307 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nasa, çin ve
3 etiket daha ABD Mars Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim