Anlık Bildirim

NASA, PRIME-1'in Ay’ın neresinde buz arayacağını açıkladı

NASA, yaptığı resmi bir açıklamayla, 2022’nin sonunda Ay’a göndereceği aracın nerede buz arayacağını duyurdu. Görevde 10 gün boyunca Shackleton Krateri delinerek buz aranacak.

Bilindiği üzere NASA, Ay’ın yüzeyinde su buzu aramayı planlıyor. Bu aramalar sonucunda da Ay’ın insanlı bir koloniyi destekleyip desteklemeyeceğinin bulunması bekleniyor.

Shackleton Krateri Tam Boyutta Gör

Yapılan yeni bir açıklamayla da bu arayışın ilk aşamasının Ay’ın neresinde yapılacağı resmi olarak belli olmuş oldu. Yetkililere göre 2022 yılının sonunda gönderilecek olan uzay aracı, yüzeyinin altında önemli miktarda su buzu bulunduğuna inanılan Ay’ın güney kutbundaki Shackleton Krateri’ne iniş yapacak. Aralık ayında gönderilecek olan araç 10 gün boyunca bölgedeki yüzeyi yaklaşık olarak 90 cm delerek ‘buz’ arayacak.

Uzmanlar PRIME-1’in ineceği kraterin avantajlı bir konuma sahip olduğunu belirtiyor. Bunun sebebi olarak da bölgenin yeterli güneş ışığı alması, Dünya ile iletişim için uygun ve güvenli bir alanda olması gösteriliyor.

PRIME-1 Tam Boyutta Gör

Gelecek araştırmalara yardımcı olabilir

Bir matkap olan PRIME-1 dışında Nokia of America ve Micro-Nova tarafından geliştirilen bir bağlantı sistemi ve Intuitive Machines tarafından geliştirilen Nova isimli bir robot da aracın içinde bulunacak.

Uzmanlar, bir ‘deneme’ olarak nitelendirdikleri bu görevin gelecek araştırmalara yardımcı olabileceğini ve 2023 yılında uzaya gönderilecek olan VIPER gezgine önemli veriler sağlayabileceğini düşünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim