Anlık Bildirim

NASA Başkanı, Ay’a iniş görevinin gecikeceğini açıkladı

NASA Başkanı Bill Nelson, Jeff Bezos’un şirketi Blue Origin’in Ay’a iniş görevi ile ilgili açtığı dava sebebiyle 2024 yılında yapılması planlanan Artemis 3 görevinin gecikeceğini açıkladı.

Jeff Bezos’un uzay şirketi Blue Origin, geçtiğimiz hafta NASA’ya dava açmıştı. Bu davanın sebebi olarak da NASA ile SpaceX arasında nisan ayında yapılan 2.9 milyar dolarlık sözleşmedeki “temel sorunlar” gösterilmişti.

NASA Başkanı, Ay’a iniş görevinin gecikeceğini açıkladı Tam Boyutta Gör

Davanın ardından da NASA geçtiğimiz günlerde sözleşmenin beklemeye alındığını ve SpaceX’in araç üretiminin durdurulduğunu açıklamıştı. Bu açıklamadan sonra da 2024 yılında yapılması beklenen Artemis 3 Ay’a iniş görevinin gecikebileceği ile ilgili söylentiler bulunuyordu ancak resmi bir açıklama yoktu. NASA Başkanı Bill Nelson da bu konuyla ilgili sessizliğini bozdu.

NASA Başkanı, Ay’a iniş görevinin gecikeceğini açıkladı Tam Boyutta Gör

Başkana, SpaceNews’tan Jeff Foust’a verdiği röportajda görevin gecikip gecikmeyeceği soruldu. Nelson ise görevin gecikeceğini belirtti ve söylentileri doğruladı. Başkana göre önümüzdeki haftalarda görev ve dava ilgili şeyler daha da netleşecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim