Anlık Bildirim

NASA, Mars'tan yeni bir 4K video yayınladı: Şaşırtıcı

NASA, Kızıl Gezegen Mars'tan 4K çözünürlükte son derece etkileyici bir video yayınladı. Daha önce gördüklerimize pek benzemiyor.                                 
NASA, Mars'tan yeni bir 4K video yayınladı: Şaşırtıcı Tam Boyutta Gör
ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, Mars yüzeyinden 4K çözünürlükte yeni bir video paylaştı. Video, Mars Keşif Yörünge Aracı'ndaki güçlü HiRISE kamerası tarafından çekilen çok sayıda görüntüden derlendi.

Video, 270 kilometreden daha geniş olan antik kraterin içindeki oluklu araziyi gözler önüne seriyor. Kurumuş dereleri, dik kayalık yamaçları ve Kızıl Gezegen'in manzarasının pek de görülmemiş özelliklerini gösteriyor ve görüntülenen bölge Aram Chaos olarak adlandırılıyor.

Mars'ın mavi tonu

Yayınlanan videoda Mars'ın alışılagelmiş kırmızı tonlarının yokluğu ve mavinin baskınlığı hemen göze çarpıyor. Bunun nedeni de volkanik faaliyet dönemlerinde gezegende oluşan magmatik bir kaya olan bazaltın büyük miktarlarda bulunması olarak açıklanıyor.

HiRISE kamerası son derece güçlü özelliklere sahip ve çok küçük nesneleri bile tespit edebiliyor. Bu da videonun çok detaylı olmasını sağlamış.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim