Google'ın uzun zaman önce satın aldığı navigasyon uygulaması Waze, yeni güncellemesiyle pandemi şartlarına uyum sağladı. Uygulama artık sağlık çalışanlarına yönelik avantajlaı da gösteriyor.
ABD yasakları nedeniyle cihazlarında Google servis ve uygulamalarını kullanamayan Huawei, kendi uygulama marketi AppGallery'ye HERE WeGo navigasyon uygulamasını ekledi.
Yandex Haritalar ve Yandex Navigasyon uygulamalarına AFAD ve yerel yönetimler tarafından belirlenen toplanma alanı bilgileri eklendi. Arama kısmına toplanma alanı yazarak buraları listeleyebilirsiniz.
ABD ambargosundan sonra yeni telefonlarında Google uygulama ve hizmetlerine yer veremeyen Huawei bu konuda önemli bir adım attı. Çinli şirket cihazlarında TomTom'un harita ve hizmetlerini kullanacak.
Google'ın inanılmaz hacimde bir kullanıcı kitlesine sahip olduğu uygulaması Google Haritalar, elektrikli araçlar için şarj istasyonlarını sokete göre filtreleyebiliyor.
Android Automotive OS adı verilen sistem ile Google Assistant, Google Maps ve Google Play Store gibi önemli servisleri aracın multimedya sistemine entegre bir biçimde kullanmak mümkün olacak.
Google Haritalar, ortaya çıkan raporlara göre Android kullanıcıları için İsveç'te, iOS kullanıcıları için ise çok daha fazla yerde kullanıcılara bindikleri tren/metroların doluluk seviyesini soruyor.
Gerçek kuzey artık doğru yerinde değil. Dünya’nın manyetik kuzey kutbu sürekli hareket halinde oluşu ve bu hareketlenmenin son yıllarda daha da hızlanması navigasyon sistemlerinde soruna neden oluyor.
İki yıl süren geliştirme aşamasından sonra hız limiti özelliği Google Haritalar’da kullanılabilecek. Navigasyon ekranının sol alt kısmında bulunduğunuz yolun hız limitini görebileceksiniz.
Küresel konumlama sistemi ülkeler arası bir yarışa sebep oluyor. Geleceğin teknolojilerine daha iyi bir alt yapı sunmak isteyen devletler kendi sistemlerine yatırım yapmaya devam edecek.
Hali hazırda ABD Hava Kuvvetleri’nin yönetiminde olan GPS sisteminden rahatsız olan Çin, 9 milyar dolarlık yatırım ile kendi küresel konumlama sistemini geliştirmeye devam ediyor.
Sussex Üniversitesi araştırmacıları, farklı ulaşım türleri hakkında veri toplamak için cep telefonlarını kullandılar ve sistemin otomatik olarak tavsiyelerde bulunmasını sağladılar.
Kısa süre önce yayınlanan iOS 12 güncellemesi ile birlikte CarPlay arayüzünde üçüncü taraf navigasyon uygulamalarını kullanmak mümkün hale geldi. Kullanıcılar artık Apple Haritalar'a mahkum değil.
İngiltere uzun bir süredir Avrupa Birliği'nden çıkma müzakereleri yapıyor. Eğer bu gerçekleşirse, AB'nin GPS uydusundan çıkıp kendi GPS sistemine geçecek. Detaylar haberimizde.
CarPlay arayüzünde Apple Haritalar'dan başka navigasyon seçeneği sunmayan Apple sonunda üçüncü parti navigasyon uygulamalarına kapıyı açmıştı. Sygic çok yakında CarPlay'de kullanılabilecek.
ABD merkezli üretici Ford, kitle tabanlı trafik ve navigasyon uygulaması olan Waze'i Sync 3 bilgi-eğlence sistemine uyumlu hale getirdiğini duyurdu. Ancak şimdilik sadece iPhone kullanıcıları için.
New Jersey eyaletinin Leonia şehrinde navigasyon uygulamalarına tepki olarak ilginç bir karar alındı. Şehir yönetimi navigasyon uygulaması vasıtasıyla sokakları kullanmak isteyenlere izin vermeyecek.
Broadcom firması, adım seviyesinde yani 30 santimetre doğruluk ile çalışan GPS alıcısını açıkladı. Yeni alıcı, gelecek yıl piyasaya çıkacak bazı telefonlarda kullanılacak.