Anlık Bildirim

Yerli harita uygulamasından otomobil devlerine dava: Araç satışları durdurulabilir

Harita uygulamalarına veri sağlayan Başarsoft, verilerini izinsiz şekilde kullandığı tespit edilen otomobil markalarına dava açtı. Uzlaşma sağlanmazsa araç satışları durdurulabilir.

Yerli harita uygulaması Başarsoft'tan otomobil devlerine dava Tam Boyutta Gör

Google Haritalar, Yandex.Maps ve iGO’ya Türkiye’deki harita verilerini sağlayan Başarsoft, otomobil markalarının kendi navigasyonlarında Başarsoft verilerini izinsiz kullandıkları gerekçesiyle dev markalara hırsızlık davası açtı. Tespit edilen otomobil firmaları ile Başarsoft arasında uzlaşma sağlanmaması halinde araç satışlarına durdurma kararı gelebilir.

Başarsoft CEO’su Alim Küçükpehlivan, verilerin çalındığının tespiti için sahte sokak isimleriyle tuzak kurulduğunu ve global ölçekte faaliyet gösteren otomobil markalarının bu verileri birebir kopyaladığının tespit edildiğini açıkladı. Söz konusu firmalara dava açıldığını belirten Küçükpehlivan, anlaşma sağlanmaması halinde söz konusu araçların satışının durabileceğini ifade etti. Haritaları kullanan otomobil markalarının isimlerini açıklamadı.

Ankara, İstanbul ve San Francisco’da faaliyet gösteren Başarsoft, 1997 yılından beri Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) hizmeti veriyor. Haritalardaki sokak isimleri, iş yeri bilgileri, apartman adı ve kapı numarası bilgilerini güncel bir şekilde sunuyor. Başarsoft’un altyapısını kullanan kargo ve kurye firmaları, kapı numarasına kadar haritada noktalama yapabiliyor. Yanlış adrese gitme derdini ortadan kaldırdığı için zaman ve yakıt tasarrufu sağlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9454 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
navigasyon, başarsoft ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim