Anlık Bildirim

Netflix, hesap paylaşımını nasıl engelleyeceğini açıkladı

Netflix, hesap paylaşımı hakkında SSS sayfasını güncelledi. Şirketin şifresini paylaşan hesapları nasıl tespit edip engelleyeceği belli oldu.                    
netflix hesap paylaşımı engelleme doğrulama Tam Boyutta Gör
Netflix, hesabın engellenmemesi için, yerel ev ağı üzerinden giriş yapılması ve Netflix içeriklerinin düzenli olarak izlenmesi gerektiğini vurguluyor.

Düzenli giriş şartı

Netflix, WiFi ağına bağlıyken en az 31 günde bir resmî Netflix uygulaması veya web sitesi üzerinden giriş yapıp içeriklerin izlendiği cihazı, ev cihazı olarak görecek. Hesaba bu cihaz üzerinden girilip girilmediğinin tespiti için IP adresleri, cihaz kimlikleri ve hesap etkinliği gibi bilgiler kullanılacak.

Giriş yapılmazsa, doğrulama ekranı gelecek

Netflix, kısıtlama ile hesap paylaşımını hedefliyor ancak 31 gün süre boyunca cihazlarından giriş yapmayan hesaplar doğrulama ekranıyla karşılaşacak. Netflix, hesabın birincil konumuna bağlı cihazların erişimine otomatik olarak izin verecek mi yoksa doğrulama sürecinden geçmesi mi gerekecek henüz bilinmiyor. Ayrıca seyahat ederken ara sıra Netflix izlemek için kullanılan cihazlarda durum ne olacak belirtilmemiş.

Netflix cihaz doğrulama nasıl olacak?

İzleyici, Netflix uygulaması veya web sitesi üzerinden hesabına girdiğinde doğrulama istemi çıkacak ve birincil hesap sahibinin e-posta adresine veya telefon numarasına bir link gönderilecek. 4 basamaklı doğrulama kodu, 15 dakika geçerli olacak.

Netflix, periyodik olarak cihaz doğrulamasının yapılmasını isteyecek. Şirket, doğrulama kodunun farklı konumdaki başka bir hesaptan girilmesi durumunda hesabın kalıcı olarak kilitleneceğinden bahsetmiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14311 kez okundu.
12 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
netflix, Teknoloji Haberleri ve Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim