Anlık Bildirim

Netfilix son on yılın en kötü gününü yaşadı: Hisse fiyatı saatler içerisinde yüzde 20 düştü

Dördüncü çeyrek kazanç verilerini açıklayan Netfilix dijital yayın platformları arasında rekabetin arttığını söyledi. Paylaşılan bilgilerin ardından şirket, saatler içinde yüzde 20 değer kaybetti.

Netflix saatler içerisinde yüzde 20 değer kaybetti

Dijital yayın platformları arasında yaşanan rekabet giderek artıyor. Geçtiğimiz günlerde dördüncü çeyrek kazanç verilerini açıklayan Netfilix, son on yılın en kötü senaryosunu yaşamaya oldukça yaklaştı.

Saatler içerisinde yüzde 22 değer kaybetti

Kazanç verilerinin açıklanmasının ardından ''Bu ek rekabet büyümemizi biraz etkiliyor olsa da, bu yeni akış alternatiflerinin piyasaya sürüldüğü her ülke ve bölgede büyümeye devam ediyoruz'' sözlerini dile getirdi. Rekabetin artması hakkında yapılan açıklamaların ardından neredeyse yüzde 22 oranında değer kaybeden şirket, hisse fiyatlarında büyük bir düşüş yaşadı.

2021'in son çeyreğini toplam 222 milyon abone ile kapatan Netflix, son üç ayda 8,3 milyon yeni aboneye ev sahipliği yaptı. Şirketin son çeyrek geliri ise bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 16,0 artarak 7,7 milyar dolara ulaştı. Yıldan yıla toplam yeni abone sayısında gerilemeye başlayan şirketin, 2020 yılında platforma eklenen 37 milyon abone sayısı 2021 yılında 18 milyona düştü.

Şirketin değer kaybetmesine abonelik fiyatlarındaki artışın ve rekabetin etki ettiği düşünülürken, perşembe günü 508,25 dolardan işlem gören şirket hisseleri 386,48 dolara kadar geriledi. Bu düşüş ile beraber en son 25 Temmuz 2012 tarihinde yaşanan yüzde 25'lik düşüşe oldukça yaklaşan şirket, yatırımcılarını korkutmayı başardı. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2788 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
netflix, Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim