Anlık Bildirim

Netflix'ten şifresini paylaşan kullanıcılar için ek ücret ödeme zorunluluğu

Netflix şifre paylaşımı konusunda gözünü karartmış durumda. 220 milyondan fazla aboneye sahip olan dijital içerik platformu son dönemde 200 bin kişiyi kaybetti. 
Netflix Tam Boyutta Gör
Netflix'in kurucusu olan Reed HASTINGS, bu yılın ilkbahar mevsiminde şifre paylaşımı yüzünden yeni abonelerin gelmediğini söylemişti. Şifresini paylaşan abonelerden ek ücret tahsil etme uygulaması şu anda Şili'de, Kosta Rika'da ve Peru'da var.

 

Netflix şifre paylaşımı konusunda ek ücret isteyecek

Popüler içerik platformu bundan böyle hesap sahibi ile aynı evde yaşamayan kişileri tespit ederek Standart ve Premium abonelere "Ekstra üye ekle!" seçeneğini sunacak. Bu seçenek ile yeni bir profil oluşturulacak.

Söylentilere göre bu profilin sahibinden telefon numarası, her girişte gelen bir doğrulama kodu ve kimlik doğrulama sisteminin istediği diğer bilgiler talep edilecek. Bu ek profili en fazla iki kişi kullanabilecek.

Netflix Playlist Tam Boyutta Gör
Önümüzdeki yılın ilk günlerinden itibaren ek ücret isteme dönemi diğer ülkelerde (Türkiye de dahil) geçerli kılınacak. Çin ve Rusya bu önlemden etkilenmeyecek. 

Netflix, şifrelerini paylaşmak için kullanıcılardan ne kadar ücret alınacağını açıklamasa da bazı kaynaklar bu fiyatın 3 ila 4 dolar arasında olacağını söylüyor. Türkiye için bir fiyat politikası henüz mevcut değil.

Ekstra ücret ödemek istemeyen Netflix aboneleri bu firmanın profil transfer etme aracını kullanabilecek. Netflix şifre paylaşımı konusunda yavaş ama emin adımlarla ilerleyeceğinin de altını çizdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11182 kez okundu.
55 kişi, toplam 58 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
netflix, Teknoloji Haberleri ve Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim