Anlık Bildirim

Yeni GSM operatörü NETGSM hizmet vermeye başlıyor

Türkiye'nin yeni mobil operatörü NETGSM, önümüzdeki Mart ayı itibarıyla mobil abone alımına başlıyor. NETGSM çok yakında hizmet vermeye başlayacak.                 

NETGSM ne zaman açılacak? Tam Boyutta Gör

Yaklaşık 5 sene önce “Türkiye’nin dördüncü mobil operatörü geliyor” başlıklı haberlerle gündeme gelen NETGSM sonunda mobil hizmet vermeye başlıyor. NETGSM, Mart ayı itibarıyla mobil abone alımına başlayacak ve 0510 22X XXXX numaraları ile hizmet verecek.

Turkcell şebekesini kullanacak

NETGSM, Türk Telekom çatısı altında hizmet veren BİMcell, Pttcell, GS Mobile, Fenercell gibi operatörlerden farklı olarak NETGSM, Turkcell’in çekirdek altyapısını kullanıyor. Şebeke üzerindeki testler başladı.

NETGSM bugüne kadar sabit telefon hizmeti alanında hizmet veriyordu. VoIP ve SMS abone sayısı 200 bine yaklaştı. Mart ayı itibarıyla mobil abone alımına başlayacak. Özellikle M2M ve IoT kullanımını hedefleyecek.

NETGSM ne zaman açılacak?

NETGSM'in Yönetim Kurulu Başkanı Adem Öcal, Turkcell şebekesinin kullanılmasıyla ilgili olarak, “NETGSM veya mvno, kıt kamu kaynağı olan GSM için tahsis edilen frekansları yayan baz istasyonlarını, kirasını vererek diğer mobil operatörlerle ortak kullanan mobil operatördür ve işletmesel anlamda onlardan farkı yoktur. Mart ayı itibarıyla da GSM abonesi almaya başlayacağız." diye konuştu.

Abonelikler internet üzerinden başlatılacak

NETGSM'in Yönetim Kurulu Başkanı Adem Öcal, BTK'ye gerekli başvuruları yaptıklarını, abonelikleri elektronik ortamda alacaklarını alacaklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Diğer operatörlere göre biz, yapacağımız katma değerli kampanyalarla fark yaratacağız. Hayatımızı kolaylaştıran, konforunu artıran tüm sektörlerde Makinalar Arası İletişim (M2M) ve nesnelerin interneti (IoT), mobil uygulamalar, kontrol sistemleri gibi teknolojik yazılım ve donanımsal ürünler olarak tanımlanan katma değerli hizmetler, yapay zekayla kısa süre içinde yaşantı şeklimizde, eğitimden iş hayatımıza köklü değişikliklere sebep olacak. Dolayısıyla bu ürünlerin uygulamasında kullanılacak iletişim alt yapılarına hızlı/esnek cevap vereceğiz."

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
22452 kez okundu.
105 kişi, toplam 144 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, netgsm ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim