Anlık Bildirim

OpenSea’deki bir hata nedeniyle 100 bin dolarlık NFT kalıcı olarak yok oldu

NFT satış platformu OpenSea'deki bir yazılım hatası nedeniyle 100 bin dolar değerindeki 42 adet NFT kayboldu. NFT'ler yanlışlıkla yakım hesabına gönderildi ve tamamen yok oldu.

NFT satış platformu OpenSea'deki NFT'ler kalıcı olarak yok oldu Tam Boyutta Gör

Popüler NFT alım satım platformu OpenSea’daki bir açık, 100 bin dolar değerindeki 42 NFT’nin kalıcı bir şekilde yok olmasıyla sonuçlandı. Bir hata sonucu kalıcı olarak bir yakma (burn) cüzdanına gönderilen NFT’ler, bir daha hiçbir şekilde farklı bir cüzdana transfer edilemeyecek.

Açığı ilk olarak Ethereum Name Service’in baş geliştiricisi Nick Johnson tespit etti. Söz konusu açık nedeniyle NFT biçimindeki Ethereum alan adlarının (ENS) transfer edildiğinde otomatik olarak yakma adresine gönderiliyor.

Ethereum alan adları (ENS) blokzincir adresleriyle alan adlarının ilişkilendirilmesini sağlayan bir hizmet. Bu sayede insanlar karmakarışık blokzincir cüzdan adresleri yerine kolaylıkla okunabilen Blockchain tabanlı alan adlarıyla transfer işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

Kalıcı bir şekilde yok edilen 42 NFT’nin güncel değeri 100 bin dolar değerindeydi. Olayın ardından yeni bir açıklama yapan Ethereum Name Service Baş Geliştiricisi Nick Johnson, OpenSea’nin söz konusu hatayı düzelttiğini bildirdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim