Anlık Bildirim

NFT satışları ilk çeyrekte 1 milyar doları aştı

Benzersiz eserlerin oluşturduğu NFT jetonları daha ilk çeyrekte bir milyar dolar satış barajını aştı. Önümüzdeki dönemde bu fırtınanın kasırgaya dönüşeceği çok açık.

NFT satışları ilk çeyrekte 1 milyar doları aştı Tam Boyutta Gör

Kripto para dünyasında DeFi fırtınasından sonra şimdi de NFT fırtınası yaşanıyor. Benzersiz kontrata sahip ve kopyalanamayan jetonları tanımlayan NFT fırtınası şimdiden milyar dolara ulaşmış durumda.

Milyar dolarlık NFT satışı

NFT trendine ülkemiz de dahil sayısız sanatçıdan katılımlar yaşanıyor. Uykusuz Dergi’nin bazı karikatürleri NFT yapacağını duyurmasının ardından son olarak Refik Anadol’un bir eseri 87 bin dolara satılmıştı.

NFT alış verişleri ağırlıklı olarak bir kaç ağ üzerinde gerçekleşiyor. Ethereum ağı hali hazırda ana durak haline gelmiş durumda. Dapper Flow ağı yine önemli miktarda alış veriş görüyor. Wax ağı da belirli ölçüde pastadan pay alıyor.

Yapılan araştırmalara göre yılın ilk çeyreğinde NFT satışları 1 milyar doları geride bıraktı. Ethereum ağında toplamda 675 milyon dolar civarında satışlar yapıldı. Dapper Flow üzerinde ise 473 milyon dolar alış veriş olmuş. Wax ağı ise 5 milyon dolar pay almış.

NFT değişim platformları belirli bir pay kestiği için elde edilen gelirler de büyüyor. Hatırlanacağı üzere Genel Yayın Yönetmenimiz Mesut Çevik’in dahil olduğu yeni bir girişim AVAX ağı üzerinden avatar değişiminin yapıldığı bir NFT projesi başlatmış ve kısa sürede on binlerce TL değerinde değişim gerçekleşmişti. Yani fırtına yeni başlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim