Anlık Bildirim

Nissan, 2023'ten itibaren Avrupa'da saf içten yanmalı motor devrini kapatıyor

Japon üretici, Avrupa'nın gelecek Euro 7 emisyon standartlarına uygun içten yanmalı motorlara yatırım yapmak yerine 2023'ten itibaren tüm ürün gamını elektriklendirecek.

Nissan, Avrupa'da saf içten yanmalı motor devrini kapatıyor

Micra'nın halefi olacak elektrikli model

Japon otomotiv devi Nissan, Avrupa'nın gelecek Euro 7 emisyon standartlarına uygun içten yanmalı motorlara (ICE) yatırım yapmayacak. Bunun sonucu olarak da 2023'ten itibaren satışa sunacağı hiçbir binek araç saf ICE olmayacak. Şirket bunun yerine elektrik destekli model sayısını artırmaya odaklanacak.

Nissan, 2026 yılına kadar Avrupa'daki yeni araç satışlarının yüzde 75'inin elektrik destekli veya tamamen elektrikli araçlardan oluşmasını hedefliyor. 2030 yılında ise satışlarının tamamının bu araçlardan oluşması isteniyor. Bu kapsamda Nissan'dan önümüzdeki yaz aylarından başlamak üzere altı yeni model geliyor. Bu araçlarda şirketin şu anda kullanmakta olduğu veya henüz üzerinde çalıştığı farklı elektrifikasyon teknolojileri göreceğiz.

Şirketin elektrifikasyon süreci bu yazdan itibaren hız kazanacak. Kısa süre önce tanıtılan Juke HybridQashqai ve X-Trail'in e-Power isimli hibrit versiyonları ve elektrikli Nissan Ariya bu yaz satışa çıkacak. Bunun yanı sıra Leaf ve Townstar da mevcuttaki tamamen elektrikli modeller. İlerleyen süreçte Micra'nın halefinin de tamamen elektrikli olacağını biliyoruz. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2798 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nissan, elektrikli araçlar ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim