Anlık Bildirim

Nokia'nın gidişatı kötü: Akıllı telefon pazarında 15'inci sırada

HMD Global tarafından 2017 yılında yeniden diriltilen Nokia markası akıllı telefon segmentinde istenilen başarıya ulaşamadı. Sıkı rekabete ayak uyduramayan şirket 15'inci sıraya demir attı.

Nokia'nın gidişatı kötü: Akıllı telefon pazarında 15'inci sırada Tam Boyutta Gör

HMD Global, 2017 yılından bu yana Nokia markası altında akıllı ve tuşlu telefonlar üretiyor. Ancak firma akıllı telefon pazarındaki sert rekabetle başa çıkamadı. Finli şirketin 2020'nin dördüncü çeyreğinde pastadan koparabildiği pay %1'in altında.

Araştırma şirketleri ücretsiz olarak yayınladıkları raporlarda sadece en popüler markalara yer verirler. Dolayısı ile Counterpoint Research'ün global akıllı telefon pazarına ilişkin son çeyrek raporu HMD Global'in sonuçlarını içermiyor.

Nokia'nın gidişatı kötü: Akıllı telefon pazarında 15'inci sırada Tam Boyutta Gör

Akıllı telefon satışları düşük

Ancak Counterpoint, NokiaMob internet sitesinin talebi üzerine Nokia markasının gidişatıyla ilgili bazı önemli veriler paylaştı. Aktarılan bilgilere göre HMD Global'in toplam telefon sevkiyatı 2020'nin dördüncü çeyreğinde %30 oranında arttı.

Nokia'nın gidişatı kötü: Akıllı telefon pazarında 15'inci sırada Tam Boyutta Gör

Tuşlu (feature) ve akıllı telefon sevkiyatları sırasıyla %26 ve %35 artarken, HMD Global son çeyrekte sadece 2.8 milyon akıllı telefon sevkiyatı yapabildi. Ancak aynı dönemde yaklaşık 12.7 milyon tuşlu telefon satışına imza atıldı.

Bu sonuçların ardından Nokia, 2020'nin dördüncü çeyreğinde %16'lık pazar payıyla en büyük ikinci tuşlu telefon üreticisi oldu. Şirket akıllı telefon segmentinde ise % 0.7'lik pazar payı ile 15'inci sırada yer aldı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11946 kez okundu.
21 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
hmd global, nokia ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim