Anlık Bildirim

NSA, Windows'ta ciddi ve korkutucu bir güvenlik açığı bulduğunu açıkladı

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı tarafından yapılan açıklamada, Microsoft'un Windows işletim sistemlerinde son derece ciddi ve korkutucu bir güvenlik açığı tespit edildiği duyuruldu.

NSA, Windows'ta ciddi ve korkutucu bir güvenlik açığı bulduğunu açıkladı Tam Boyutta Gör

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA), Microsoft'un Windows işletim sistemlerinde kritik bir güvenlik açığı bulduğunu açıkladı. Microsoft ile temasa geçen NSA, açığı kaptacak yamanın yayınlanma sürecini hızlandırdı.

Microsoft her ayın ikinci Salı günü yayınladığı geleneksel "Salı Yamaları" ile "kritik" öneme sahip açıkları kapatacak yamalar da yayınlıyor. NSA'nın bildirdiği güvenlik açığı 14 Ocak'ta yayınlanan yama ile kapatıldı.

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'na göre söz konusu açık Windows 10 ve Windows Server 2016 işletim sistemlerini etkiliyor. Güvenlik uzmanları, bulunan güvenlik açığını son derece "ciddi ve korkutucu" olarak tanımladı.

NSA, Windows'ta ciddi ve korkutucu bir güvenlik açığı bulduğunu açıkladı Tam Boyutta Gör

Sistemdeki tüm verileri tehlikeye sokuyor

Güvenlik sertifikalarını ve mesaj şifreleme özelliklerini yöneten Crypt32.dll kütüphanesi ile ilişkili olan açığın, sistemdeki tüm bilgilerin güvenliğini tehlikeye atabilecek kadar ciddi olduğu vurgulandı.

Windows'un normal ve sunucu versiyonlarındaki kullanıcı kimlik doğrulamasını etkilediği, Internet Explorer ve Edge tarayıcılarının yanı sıra birçok üçüncü parti uygulamadaki önemli verilerin de bu kapsama dahil olduğu ifade edildi.

Ayrıca saldırganların, gerçek gibi görünen kötü amaçlı uygulamalar oluşturarak dijital imzaları taklit edebilmelerine olanak sağladığı da belirtiliyor. Microsoft sadece yama yayınlamakla kalmadı aynı zamanda bu güvenlik açığını kullanan hiçbir siber saldırının kayıtlara geçmediğini de söyledi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7028 kez okundu.
22 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nsa, güvenlik açığı ve Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim