Anlık Bildirim

Nvidia yeni mimarisi için milyar dolarları gözden çıkardı

Yeni ve iddialı grafik mimarisi Ada Lovelace için hiç bir masraftan kaçınmayan Nvidia, TSMC’den döküm kotası alabilmek için milyar dolarları gözden çıkardı. Gelecek yıl çok daha fazla para harcayacak.

Nvidia Tam Boyutta Gör

Küresel çip krizi etkisini giderek arttırırken yonga üreticilerinin yeni bir gider kalemi daha ortaya çıkmaya başladı. En verimli üretimi sadece TSMC yaptığı için artık yüksek miktarlar ödeyerek bant ayırma önem kazandı. 

Nvidia milyar dolar harcıyor

Bant ayırma konusunda Apple’ın rakibi yok diyebiliriz. Bırakın 5nm sürecini 3nm sürecinde bile hatırı sayılır bir meblağ ödeyerek kotasını ayırmış durumda. TSMC’nin kapasitesi sınırlı olduğu için kalan firmalar çok zorlanıyor. 

Gelen bilgilere göre Ada Lovelace mimarisini 5nm sürecinde üretecek olan Nvidia, ortağı TSMC’ye 1.64 milyar dolarlık ön ödeme yaptı. Yeni yılın ilk yarısında ise 1.79 milyar dolarlık bir ödeme daha yapacak. Ayrıca Samsung’a da ödenmesi gereken bir miktar var. Döküm için toplam ödenecek miktar ise 6.9 milyar doları bulacak. 

Ampere mimarisi ile performans konusunda önemli bir sıçrama yapan Nvidia, Ada Lovelace ile bunu da ikiye katlamayı planlıyor. 18432 CUDA çekirdeği barındıracak AD102 birimi 92TFLOPS seviyesine kadar çıkabilecek. Rekabette çok önemli hale gelen RTX 4000 serisi için haliyle Nvidia da masrafa girmekten çekinmiyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6469 kez okundu.
16 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
geforce, nvidia ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim