Anlık Bildirim

Nvidia’dan GPU ve SSD iletişimi için büyük adım

Grafik birimlerinin büyük veri setlerini işlerken depolama sürücüsüne çok daha verimli bir şekilde ulaşması için Nvidia ve IBM ortak bir teknoloji geliştiriyor. 

Nvidia Tam Boyutta Gör

Microsoft’un grafik biriminden SSD birimine veri aktarımını daha verimli hale getirerek oyunculara avantaj sağlayacak DirectStorage programlama ara yüzünü duyurmasının ardından bir hamle de Nvidia’dan geldi.

Nvidia Big Accelerator Memory (BaM) nedir?

Grafik birimlerinin programlanabilirlik olarak işlemcilere yaklaşması haliyle büyük depolama birimlerine doğrudan erişimi gereksinim haline getirdi. Nvidia’nın Big Accelerator Memory (BaM) olarak duyurduğu yeni teknoloji büyük veri setleri kullanan iş yüklerinde büyük kolaylık sağlıyor.

IBM ile geliştirilen teknoloji bir programlama ara yüzüne ihtiyaç duymuyor. BaM kısaca grafik biriminin sistem belleği ve depolama sürücüsünden veriyi doğrudan alabilmesini sağlıyor. İşlemciyi aradan çıkaran teknoloji sanal bellek adresleme işine de girmiyor ve bağımsız hareket ediyor. Teknolojinin açık kaynak bir sürücü ile destekleneceği belirtiliyor.

AMD de önceki yıllarda SSD entegre ettiği Radeon Pro SSG hızlandırıcısını geliştirmişti ancak kompleks iş yüklerine göre tasarlanmadığı için bir grafik çözümü olarak kalmıştı. BaM teknolojisi bu noktada bir adım daha ileri gitmiş oluyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4802 kez okundu.
9 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, Teknoloji Haberleri ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim