Anlık Bildirim

Nvidia 10 milyar dolar yatırımla üretim kapasitesini güvence altına alıyor

Ekran kartı sektöründe tedarik sıkıntıları devam ederken TSMC'nin 5nm üretim sürecine geçiş yapmayı planlayan Nvidia, kendi payını güvence altına almak için 10 milyar dolara yakın yatırım yapacak.

Nvidia'dan üretim payını güvence altına almak için büyük yatırım Tam Boyutta Gör

Yeni nesil Ada Lovelace RTX 40XX ekran kartlarında 5nm üretim teknolojisini kullanmayı planlayan Nvidia, TSMC’nin dev üretim hattında kendi payını güvence altına almak için 10 milyar dolara yakın bir ücret ödeyecek.

Üretim yatırımları 19 milyar doları aştı

Hardware Times tarafından bildirilenlere göre 2021’in üçüncü çeyreğinde yalnızca envanter ve gelecekteki ürünler için 9 milyar dolarlık bir ön ödeme gerçekleştiren şirketin, yeni yatırımı ile birlikte ödediği miktar 19 milyar dolara ulaşmış durumda. Bununla beraber RTX 30 serisi kartların üretiminde Samsung'un 8nm teknolojisini kullanan Nvidia, TSMC'nin 5nm üretimine geçiş yaparak daha yüksek saat hızları ve daha iyi güç verimliliği gibi geliştirmeler sunacak.

Nvidia için üretim kapasitesinin oldukça kritik bir öneme sahip olan olduğunu söyleyebiliriz. Zira ekran kartı sektörüne Intel'in de katılması ile rekabet artarken, şirket piyasaya daha fazla ekran kartı sunarak sektörde yaşanan tedarik sıkıntılarını hafifletebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim