Anlık Bildirim

Nvidia, RTX 4080’in özelliklerini değiştirdi: Bellek hızları ve güç tasarımı artıyor

Nvidia, merakla beklenen RTX 40 serisi ekran kartlarında yeni bir güncellemeye gidecek gibi görünüyor. Serinin tepe modelleri beklenenden daha hızlı bellekler ile gelebilir. 

Nvidia RTX 4080 Tam Boyutta Gör

Nvidia'nın Ada Lovelace mimarisine dayanacak olan RTX 40 serisi ekran kartları uzun zamandır bekleniyor. Selefine kıyasla daha yüksek güç tüketimi ve performans sunacak yeni nesil ekran kartları hakkında çalışmalarını sürdüren Nvidia, serinin tepe modellerinde yeni bir değişikliğe imza atabilir. 

Bellek hızları ve toplam kart gücü yükseliyor

Twitter üzerinden serinin tepe modellerinden biri olan RTX 4080 hakkında yeni bir paylaşımda bulunan Kopiye7kimi, yeni amiral gemisi ekran kartının 23 Gbps GDDR6X bellekler ile güncellendiğini bildirdi. En son yer verilen sızıntılara göre yeni kartın 21 Gbps bellekler ile gelmesi bekleniyordu ancak görünüşe göre teknoloji devi, RTX 4080 ve 4090 modellerinde daha yüksek bir bellek çözümüne ev sahipliği yapacak.

Bellek çözümünün yanı sıra ayrıca RTX 4080’in 420W yerine 340W TBP (toplam kart gücü) ile geleceğini söyleyen kopiye7kimi, kartın bilinen özellikleri arasında yer alan 9728 CUDA çekirdekli AD103 yongası, 256 bit veri yolu ve 16GB bellek yapılandırmalarının aynı kalacağını bildirdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim