Anlık Bildirim

Nvidia'dan kritik karar: Rusya'ya tüm ürün sevkiyatlarını durdurdu

ABD'li büyük şirketlerin Rusya'nın Ukrayna işgaline olan tepkileri giderek artıyor. Rusya satışlarını durduran yonga üreticileri Intel ve AMD'ye katılan Nvidia, ürün sevkiyatlarını durdurdu.

Nvidia, Rusya'ya ürün sevkiyatlarını durdurdu Tam Boyutta Gör

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerilime tepki gösteren firmalar arasında Nvidia da katıldı. PCMag ile röportajda bulunan bir Nvidia sözcüsü ''Rusya’ya satış yapmıyoruz'' sözlerini dile getirirken, şirket cuma günü yaptığı açıklamada Rüsya’da tüm ürün satışlarını durdurduğunu duyurdu.

Kısıtlamalar artıyor

Satışların askıya alınmasının tüm ürün kategorilerini kapsadığını bildiren şirket, konu hakkında daha fazla bilgi paylaşmadı. Bununla birlikte büyük ABD şirketlerinin Ukrayna'daki savaşı gerekçe göstererek Rusya'ya uyguladığı kısıtlamaların giderek arttığını söyleyebiliriz.

Cuma günü işgali ''yasadışı'' olarak nitelendiren Microsoft, Windows işletim sistemi, Microsoft bulut hizmetleri ve Xbox konsolunu içeren ürünlerinde "tüm yeni satışlarını" askıya alacağını duyurdu. Microsoft'tan bir gün önce ise büyük yonga üreticisi Intel ve AMD, Ukrayna'nın işgalinde ülkenin müttefiki olan Rusya ve Beyaz Rusya'ya tüm çip satışlarını durdurduklarını açıkladı. 

Yapılan kısıtlamalar ile birlikte Rusya kullanıcılarının resmi perakende kanalları üzerinden bilgisayar parçaları satın alması oldukça zorlaşacak gibi gözüküyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2597 kez okundu.
12 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, Rusya-Ukrayna Savaşı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim