Anlık Bildirim

Okullar Omicron nedeniyle kapatılacak mı? Milli Eğitim Bakanı açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, koronavirüs vaka sayısındaki artış nedeniyle okullarda yeni bir kapanma olup olmayacağı hakkında açıklama yaptı.                   

Okullar Omicron nedeniyle kapatılacak mı? Bakan açıkladı Tam Boyutta Gör

Omicron varyantının Türkiye’deki etkisi artıyor. Dün 54 bin 724 yeni vaka açıklandı. 23 Nisan 2021’den beri en yüksek günlük vaka sayısına ulaşıldı ve son 8 ayın rekoru kırıldı. Vaka sayısındaki bu artış nedeniyle yeni kısıtlamaların gelip gelmeyeceği merak konusu oldu.

Yüz yüze eğitim devam edecek mi?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Omicron varyantına ilişkin, "Şu an için okullarımızda önlemlerimizi değiştireceğimiz, yeni önlemlere başvuracağımız herhangi bir alarm durumu söz konusu değil." dedi.

Okullardaki karantinaya alınan sınıf sayısını açıklayan Özer, “Bugün itibarıyla Kovid-19 veya yakın temas nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilen sınıf sayımız 2 bin 378. Yaklaşık 71 bin 300 okulda Kovid-19 nedeniyle kapalı hiçbir okulumuz bulunmuyor. Bu süreçteki en büyük başarımız öğretmenlerimizin aşılanma oranının çok yüksek olmasıdır. Sadece Türkiye ortalamasından değil İngiltere, Fransa ve Almanya gibi gelişmiş ülkelerde yüz yüze eğitime devam eden ülkelerdeki öğretmenlerin aşılanma oranından bizimkisinin çok yüksek olması bizim en büyük avantajımız. Bugün itibariyle en az bir doz aşı olmuş öğretmen oranımız yüzde 93.4, en az iki doz aşı olmuş öğretmen oranımız ise yüzde 89,13. Hepinizin malumu olduğu üzere aşı olmayıp bağışıklık kazanan, hastalığı geçiren ve antikor oluşturan öğretmen oranımızda yüzde 5'ler civarında. Dolayısıyla en az 2 doz aşı olmuş ve bağışıklık kazanmış olan öğretmen oranımız şu an Türkiye'de yüzde 94'ler civarında.”

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6277 kez okundu.
10 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, Omicron ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim