Anlık Bildirim

Omicron nedeniyle İran, Türkiye sınır kapılarını süresiz kapattı

Türkiye'de Omicron oranının yüzde 10'un üzerinde olduğunun açıklanmasının ardından İran, Türkiye'ye süresiz seyahat yasağı getirdi. Karayolu sınırından geçişler kısıtlandı.

Omicron nedeniyle İran, Türkiye sınırlarını süresiz kapattı Tam Boyutta Gör

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 25 Aralık tarihinde yayınladığı açıklama ile Türkiye’deki vakaların yüzde 10’undan fazlasının Omicron kaynaklı olduğunu duyurdu. Bu kararın öncesinde Türkiye ile karayolu sınırını 15 gün boyunca kapatma kararı alan İran, bu kararı “süresiz” olarak güncelledi.

İran devlet televizyonundan yapılan açıklamaya göre Türkiye ile İran arasındaki karayolu seyahati süresiz olarak kısıtlanacak. İkinci bir duyuruya kadar bu yasak devam edecek. İran’da oturma izni, öğrenci vizesi, çalışma izni, sağlık vizesi veya yatırımcı vizesine sahip kişilerin İran’a girmesine izin verilecek.

İran ayrıca Omicron’un çıkış noktası olarak bilinen Güney Afrika ve Güney Afrika’ya komşu 7 komşusuna Kasım ayında seyahat yasağı getirmişti. Bu yasak 15 gün uzatıldı. İngiltere, Fransa, Danimarka ve Norveç’ten ziyaretlere de 15 gün boyunca kapatıldı.

İran dün 1.857 yeni vaka ve 52 yeni ölüm bildirdi. Türkiye'de ise 20.138 yeni vaka ve 173 yeni ölüm açıklandı. Türkiye, bugüne kadar Omicron önlemi olarak sınırlarını Güney Afrika, Botsvana, Mozambik, Namibya ve Zimbabve’ye kapattı. Hatırlatma dozu süresini 6 aydan 3 aya düşürdü. Henüz büyük tedbirler alınmadı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim