Anlık Bildirim

Onarıma gönderilen bir Pixel 5a üzerinden kullanıcının özel verileri sızdırıldı

ABD'de Pixel 5a telefonunu Google onarım tesisine gönderen bir kullanıcı, cihazının kaybolduğunu ve kişisel verilerinin telefonu üzerinden çalındığını iddia etti.

Onarım için Google tesisine gönderilen Pixel 5a kayboldu Tam Boyutta Gör

Bir Pixel kullanıcısı, Pixel 5a telefonunu garanti kapsamında onarım/değişim için Teksas'taki resmi bir Pixel onarım merkezine gönderdi. Kullanıcı, daha sonra telefonun çalındığını ve fotoğraflarının ve hizmetlerinin güvenliğinin ihlal edildiğini bildirdi.

Cihaz hala kayıp

Amerikalı oyun tasarımcısı ve yazar Jane McGonigal, arızalı Google Pixel 5a cihazını bir Google hizmet merkezine gönderdiğini ancak şirketin telefonu asla almadığını söylediğini belirtti. McGonigal, FedEx üzerinden telefonunun haftalar önce tesise ulaştığını gösterdi.

McGonigal, şifrelerinin değiştirildiğini, Gmail hesabına gelen Google güvenlik uyarılarının spam olarak işaretlendiğini ve bu uyarı bildirimlerinin yedek e-posta hesaplarından silindiğini söylüyor. Şu anda hala kayıp olan cihazın, özel verilerini ve fotoğraflarını sızdırmak için kullanıldığını düşünüyor.

Cihazın onarım merkezinde mi yoksa nakliye sırasında mı ele geçirilmiş olduğu ve şu anda kimin elinde olduğu hala belirsizliğini koruyor. Bir Google sözcüsü yaptığı açıklamada iddiayı araştırdıklarını belirtti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim