Anlık Bildirim

OpenAI sahte haber yazabilen bir araç yayınladı

Yapay zeka araştırma şirketi OpenAI geçtiğimiz aylarda sahte haber ve spam içerik üreten bir algoritma geliştirdiğini duyurmuştı. Şirket şimdi ise GPT-2 adını verdiği bu aracı yayınladı.

OpenAI sahte haber yazabilen bir araç yayınladı Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz Şubat ayında, yapay zeka araştırma şirketi OpenAI, inandırıcı şekilde sahte haber yazabilen bir araç geliştirdiğini duyurmuştu. O tarihlerde bunu piyasaya sürmenin çok tehlikeli olabileceğine karar veren şirket, bu aracı aşamalı olarak yayınlamayı planladı ve bu hafta tamamını kullanıcılara sundu.

Sahte bir haber başlığından içerik üretiyor

Yapay zeka destekli GPT-2 aslında soruları cevaplamak, hikayeleri özetlemek ve metinleri tercüme etmek için tasarlandı. Ancak araştırmacılar bu aracın, sahte haber ve içerik yaymak için kullanılabileceğinden korkuyorlardı. OpenAI şirketinin resmi blog sayfasında ise artık bu aracın kötüye kullanımına kanıt bulamadıkları gerekçesiyle tamamen yayınladıkları belirtiliyor.

OpenAI sahte haber yazabilen bir araç yayınladı Tam Boyutta Gör

GPT-2 adı verilen bu araç tutarlı metin üretme yetenekleriyle uzmanları etkileyen yeni nesil metin oluşturma sistemi olarak tanımlanıyor. Sistemin internetten alınmış sekiz milyon metin belgesiyle eğitildiği belirtilirken, sahte bir haber başlığının bile tam bir makale yazması için yeterli olduğu ifade ediliyor. GPT-2 her ne kadar kötüye kullanılmayacağı düşünülerek piyasaya sürülse de önümüzdeki günlerde nasıl amaçlar için kullanılacağını hep beraber göreceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4953 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
openai, Yapay Zeka ve
3 etiket daha gpt-2 sahte haber Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim