Anlık Bildirim

OPPO yansıtıcı ayna kullanan mekanizmalı kamera geliştiriyor

Patent başvurusu yapılan ilginç tasarımda ana sensör telefonun aşağıya doğru iç kısmında yer alıyor. Mekanizma içerisinde ise iki adet ayna ışığı istenen şekilde yansıtıyor.

OPPO yansıtıcı ayna kullanan mekanizmalı kamera geliştiriyor Tam Boyutta Gör

Uzun bir süredir akıllı telefon sektöründe ekranların daha çerçevesiz görünüme kavuşması için çeşitli konseptlere yer veriliyor. En geneli üst kenara bitişik veya nokta şeklindeki çentik tasarımları haline geldi. OPPO ise mekanizmalı sistemlerde ısrarcı.

OPPO’dan ilginç tasarım

Telefonun üst kısmından yükselen veya arka kapağın kızak hareketi ile ortaya çıkan mekanizmalı kameralar çok tutulmadı. Geçmiş dönemde bazı modeller de görsek de üreticiler geleneksel tasarımdan vazgeçmiyor.

OPPO ise ilginç bir tasarım geliştiriyor. Bu tasarımda mekanizmanın üst kısmında sensörler değil aynalar yer alıyor. Prizma şeklinde iki ayna kenar kısımdaki bir atanmış tuşun yardımıyla açılıyor veya kapanıyor. Böylece öne veya arkaya ayarlanıyor. Ya da aynı anda iki cepheyi de görebiliyor.

Aynaların yansıdığı alt kısımda ise ana sensör yer alıyor. Bu şekilde sensör hareket etmeden her iki cepheden de ışık yansıtılabiliyor ve 360 derecelik panorama fotoğraf çekebilme imkanı elde ediliyor.

Bu tasarımda telefon kasasının belirli bir miktar altına kadar inerek kamera bileşenlerini entegre etmek gerekiyor. Bu bakımdan mühendislik konusunda biraz zorlayıcı olabilir. Henüz OPPO bu tasarımı ne zaman kullanacak bilinmiyor.

OPPO yansıtıcı ayna kullanan mekanizmalı kamera geliştiriyor Tam Boyutta Gör

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim