Anlık Bildirim

ABD, NVIDIA'nın yapay zeka yongalarının Orta Doğu'ya satışına müdahale etti

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi Orta Doğu ülkelerinin Çin ile olan sıkı ilişkileri ABD’yi rahatsız ediyor. Yönetim yapay zekâ yongalarının Çin’e aktarılmasından endişeli.
Nvidia Tam Boyutta Gör
Çin’in yapay zekâ ve yonga teknolojileri konusunda ilerlemesini istemeyen ABD ağır bir ambargo süreci izliyor. Çin’in ABD ve ABD ekipmanı kullanan firmalar ile iş ilişkisini onay sürecine bağlayan ABD bu süreci başka ülkelere de genişletecek.

Orta Doğu ülkelerine yonga şoku

Kaynakların verdiği bilgilere göre Nvidia’nın H100 ve A100 yapay zekâ hızlandırıcıları başta olmak üzere belirli ürünler Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne satılırken onay sürecine dahil olacak. Sebep ise bu ülkelerin Çin ile olan sıkı ilişkileri. Bu bilgi Nvidia ve AMD’nin gelir raporlarında ortaya çıktı.

Haber ilk etapta satışların yasaklandığı yönündeydi ancak Beyaz Saray herhangi bir yasaklama olmadığını açıkladı. Her zaman olduğu gibi ABD, satışı yapılacak yongaların kime gittiğini değerlendirecek ve ona göre karar verecek.

Orta Doğu ülkelerinin son dönemde binlerce Nvidia yapay zekâ yongası siparişi verdiği ve büyük çaplı AI sistemleri oluşturduğu belirtiliyor. Bununla birlikte ABD bu sistemlerin bir şekilde Çin’e satılmasından endişe ediyor. Zira geçmişte Çin ne yapıp edip yasaklanmış teknolojilere ulaşmayı başarmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3596 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, nvidia ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim