Anlık Bildirim

Çin'in yükseltilmiş otobüs projesi tezgah çıktı

Çin'deki yükseltilmiş otobüs projesinin aslında bir dolandırıcılık girişimi olduğu anlaşıldı. Projenin toplamda 1.3 milyar dolar fonlanmasını sağlayan Huaying Kailai ile ilişkili 30 kişi gözaltında.
Geçtiğimiz yıl Çin'de çok fazla ilgi gören "yükseltilmiş otobüs" konseptinin aslında bir dolandırıcılık girişimi olduğu anlaşıldı. Prototip bir versiyon test edilmiş olsa da, proje hızla finansal problemlerle karşılaştı ve sonuç olarak kaderine terk edildi. Çinli yetkililere göre, tüm proje başından beri bir aldatmacaydı.
Devam eden bir soruşturma kapsamında otobüse gelir sağlamak için para toplayan finansman platformu Huaying Kailai ile bağlantılı 30 kişi polis tarafından tutuklanmış durumda. Huaying Kailai, Transit Elevated Bus (TEB) isimli projenin fonlanmasına yardımcı olmuştu ancak bu faaliyetin şu anda yasa dışı bağış toplama olduğuna inanılıyor.
Gelen haberlere göre TEB'e milyonlarca dolar para akıtan en az 72 yatırımcı, projenin CEO'su Bai Zhiming ve Huaying Kailai'ye dava açmış durumdalar. Yükseltilmiş otobüs girişiminin 2016 yılının sonuna kadar 1.3 milyar dolarlık bir fon toplamayı başardığını da ekleyelim.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6950 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
çin, yatırım ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim