Anlık Bildirim

Hyundai dünyanın ilk panoramik sunroof hava yastığı sistemini tanıttı

Güney Koreli otomobil devi Hyundai, kaza durumunda yolcuların ciddi şekilde yaralanmasına neden olabilecek panoramik sunroof için hava yastığı geliştirdi. Yenilikçi teknolojinin detayları haberimizde.
Panoramik sunroof harika bir gökyüzü manzarası sunabilir ancak olası bir kaza durumunda yolcuların ciddi şekilde yaralanmasına neden olabileceği de bir gerçek. Hyundai'nin resmi tedarikçisi Hyundai Mobis, devrilme durumunda yolcuları korumayı amaçlayan panoramik sunroof hava yastığı sistemi geliştirdi.
Güney Koreli otomobil üreticisi, kaza durumunda camın açılması veya parçalanması nedeniyle hayatı tehdit edecek yaralanmaların meydana gelebileceğine inanıyor. Tam 11 patente sahip panoramik sunroof hava yastığı teknolojisinin de bu düşünülerek hayata geçirilmiş durumda.
Hava yastığı, kaza durumunda yolcuların aracın içinde kalmasını sağlamak üzere tasarlandı. Sensörler aracın dönme açısını algılayarak, devrilmeye yakın olması durumunda hava yastığını 0.08 saniye gibi süper hızlı bir sürede açıyor.

İlk aşamada üst sınıf modellerde yer alacak

Şimdilik, bu hava yastığının hangi modellerde yer alacağı ve bunun ne zaman gerçekleşeceği konusunda bilgi yok. Şirketin bu teknolojiyi ilk olarak lüks Genesis ve yeni Kona gibi üst sınıf araçlarında sunması bekleniyor. Daha sonrasında ise muhtemelen düşük bütçeli modellerde göreceğiz.
Hyundai geliştirme süreci boyunca yaptığı testlerde, hava yastığının hayati tehdit oluşturabilecek derecedeki yaralanmaları azaltmayı başardığını iddia ediyor. Aşağıdaki videoyu izleyerek oldukça hızlı şekilde açılan hava yastığı sayesinde mankenlerin araç dışına savrulmadıklarını ve kafalarına aldıkları darbenin etkisinin de önemli ölçüde azaldığını görebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6103 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
teknoloji, otomobil ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim