Anlık Bildirim

Tesla'nın yeni yazılım güncellemesi araçlara "otomatik park" özelliği kazandırıyor

Tesla, geçtiğimiz dönemlerde yazılım güncellemesiyle birlikte araçlarına otomatik pilot özelliği kazandırmıştı. Şirket bu kez ise güncelleme ile araçlarına otomatik park özelliğini de ekledi.
Tesla'nın yeni yazılım güncellemesi araçlara 'otomatik park' özelliği kazandırıyor
 
Elektrikli otomobil denildiğinde ilk akla gelen markalardan birisi şüphesiz Tesla. ABD merkezli otomobil şirketi yalnızca ürettiği araçlarla değil, bu araçlara eklediği üst seviye teknolojilerle de ön plana çıkmayı başarıyor. Geçtiğimiz dönemlerde yazılım güncellemesiyle araçlara otonom sürüş özelliği ekleyerek oldukça ses getiren şirket yine benzer bir şekilde yılansı otomatik şarj cihazıyla da uzun süre gündemdeki yerini korumuştu.
Üretici bu kez ise Model S ve Model X araçları için yayınladığı yeni güncelleme ile birlikte dikkat çekiyor. Araç içi yazılımını 7.1 sürümüne taşıyan güncellemenin en önemli getirisi ise otomatik park özelliği. Sürücü araç içerisinden indikten sonra otomatik park özelliğini çalıştırarak aracı park ettirebiliyor ya da park edilen alandan geri çağırabiliyor. Üzerindeki sensörler sayesinde yaklaşık 11 metrelik bir alanı tarayan araçlar garaj kapısını da otomatik olarak açıp kendini garajın içerisine park edebiliyor.
Güncellemeyi yükleyen kullanıcılar hemen düzenlemeleri yaparak ilk denemeleri Youtube üzerine yüklemeye başladılar bile. Videoların çoğunda araçların başarılı bir şekilde park ettiği veya dışarı çıkabildiği görülüyor. Sürücülere yazılım güncellemesi ile birlikte yeni özellikler kazandırmaya devam eden Tesla'nın bu durumu ne kadar ileri götürebileceği ise merak konusu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6151 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Otomatik park özelliği, tesla yazılım güncellemesi ve
2 etiket daha Tesla model s
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim