Anlık Bildirim

Avrupa'da otomobil üretimi azalacak! Otomobil fiyatları zamlanabilir

Türk otomotiv tedarikçisi bugün otomobil üretimi azalacak temalı bir bildirim ile şok oldu. Avrupa'da beklenen ekonomik gerileme ülkemizi ve otomobil fiyatlarını derinden etkileyebilir.
Otomobil Tam Boyutta Gör
Avrupa'da bir ekonomik resesyon bekleniyor. Bundan dolayı Türk otomotiv tedarikçilerinin siparişleri revize ediliyor. Otomobil fiyatları artabilir, otomobil talebi daha da düşebilir.

 

Otomobil üretimi azalacak

Türk otomotiv tedarikçileri Avrupalı markalar tarafından uyarıldı. Yapılan uyarıda 2023 ve 2024'te daha önce üretime dair beyan edilen araç sayısından daha az araç üretileceği açıklandı. Tedarikçiler tarafından yapılan planların değiştirilmesi artık bir mecburiyet.

Türkiye otomotiv sanayisinin bir numaralı ihracat kalemi bu durumdan dolayı sekteye uğrayacak. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği, geçen ayki ihracatın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1.8'lik bir artışla 2.65 milyar dolar olduğunu söyledi.

Sputnik'in ilgili haberine göre Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Başkanı Albert Saydam negatif yönde revizyonların başladığını ifade etti ve sözlerine şu cümleleri ekledi:

Otomobil üretimi Tam Boyutta Gör
"Hemen hemen tüm Avrupalı otomotiv üreticileri, 2023 ve 2024’te devreye girecek yeni araçlarda daha önce beyan ettikleri üretim adetlerini düşüreceklerini belirterek, planlamamızı ona göre yapmamız konusunda bize bildiri gönderdi."

"Dünyada yüzde 5, Avrupa’da ise yüzde 7 üretim artışı bekleniyordu. Ancak dünyada yüzde 2’lik bir büyüme var. Avrupa’da ise kan kaybı başladı. Bu da ilerisi için bize endişe veriyor. Pandemide, ‘Türk tedarikçilerin 2023-2024’te devreye girecek yeni platformlarda payı artıyor’ vurgusu yapıyorduk ancak bu yeni araçların planlarında arka arkaya negatif yönde revizyonlar gelmeye başladı."

"Mesela 100 bin araç için teklif alınmışken, tarih yaklaştıkça ‘Biz bu platformdan 80 bin adet satabileceğiz. Ona göre planınızı yapın’ türünde Avrupa’daki ana sanayilerden bildiriler gelmeye başladı. Bu iyiye işaret değil. Ekonomideki daralma sinyalleri paralelinde son haftalarda neredeyse Avrupa’daki tüm otomotivciler, lansmanı yapılacak yeni araçların üretim sayılarını azaltıyorlar."

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Başkanı Baran Çelik ise siparişlerin çip krizi nedeniyle geciktiğini, resesyonun etkilerinin henüz tam hissedilmediğini, gelecek için endişeli olduğunu belirtti.

Otomobil fiyatları gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Türkiye'nin bu sorun için alacağı önlemler hayati bir önem taşıyacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3427 kez okundu.
22 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, Teknoloji Haberleri ve
2 etiket daha Yaşam otomobil fiyatları
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim