Anlık Bildirim

Otomobilde stokçuluğa "elektronik" denetim geliyor

Ticaret Bakanlığı, otomotiv piyasasındaki stokçuluğa karşı yeni önlem geliştiriyor. Gelen haberlere göre, sıfır araçların stok durumunu takip etmek için yeni bir elektronik sistem üzerinde çalışılıyor
Otomobilde stokçuluğa 'elektronik' denetim geliyor Tam Boyutta Gör
Sağlık ve ilaçlarda uygulanan ürün takip sistemine benzeyen bu elektronik uygulama ile bir otomobil ithal edildiğinde ya da fabrikada banttan indikten sonra müşteriye ulaşana kadar elektronik takip sistemine dahil olacak. Bu sayede aracın bayiye ulaşması ve müşteriye teslim edilmesi gibi süreçler elektronik olarak takip edilebilecek.

Yeni uygulama ile sıfır araç stoku yapan bayiler de özel takibe alınacak. Araçlara takip sistemi takılacak. Böylece, otomotivdeki en büyük problemlerden biri olarak görülen stokçuluk olaylarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Bunun dışında ikinci el araç ilanlarına ilişkin yeni bir düzenleme de gündemde. İlan sitelerinde artık gerçek kişilerin satış yapmasına izin verilecek. İlanı veren kişinin ismi, soyismi ve telefon numaralarının doğru olduğu bu siteler tarafından teyit edilecek.

Böylece kimin gerçek satıcı kimin ticari işletme olduğu net bir şekilde ortaya çıkarılmış olacak. Ayrıca, sahte isimle verilen ilanların da önüne geçilmiş olacak. İlanlarda yanlış bilgilendirme yapanlara ve ilan sitesine cezai müeyyide uygulanacak ya da ilana erişim engeli gelecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim