Anlık Bildirim

Otoyollarda yeni hız sınırı uygulaması 1 Temmuz itibarıyla başladı

Bugünden itibaren uygulamaya alınan düzenleme ile bazı otoyollarda otomobillerin hız sınırları yükseltildi. Peki hangi otoyollarda hız sınırı ne kadar artırıldı? İşte detaylar:

Otoyollarda yeni hız sınırı uygulaması başladı Tam Boyutta Gör

İçişleri Bakanlığı tarafından geçtiğimiz haftalarda duyurulduğu üzere otoyollarda yeni hız sınırı uygulaması 1 Temmuz 2022 yani bugün itibarıyla başladı. Yeni düzenlemeyle otomobillerin hız sınırları yükseltildi.

Düzenleme ile Edirne-İstanbul (Avrupa otoyolu), İstanbul-Ankara (Anadolu Otoyolu), Niğde-Mersin-Şanlıurfa (Niğde-Tarsus kesimi, Tarsus-Şanlıurfa kesimi) ile Çeşme-İzmir-Aydın (Çeşme-İzmir kesimi ile İzmir-Aydın kesimleri) otoyollarının mevcut olan 120 km/s olan hız sınırı 10 km/s artırılarak 130 km/s oldu. 

Ayrıca, Kuzey Marmara otoyolunun Sakarya-Kurtköy-Odayeri-Kınalı bölümü, Malkara-Çanakkale, Gebze-İzmir /Menemen-Çandarlı, Ankara-Niğde otoyollarında da 120 km/saat olan hız sınırı 20 km/saat artırılarak 140 km/saate çıkarıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, yapımı devam eden ve yeni projelendirilecek otoyollar hizmete açıldıklarında 120 km/saat olan hız sınırının 20 km/saat artırılarak 140 km/saate yükseltileceği de belirtildi.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6486 kez okundu.
49 kişi, toplam 60 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, otoyol ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim