Anlık Bildirim

ÖTV düzenlemesi sonrası ikinci el otomobil fiyatları 10 günde yüzde 10 arttı

Otomerkezi.net CEO'su Muhammed Ali Karakaş, 31 Ağustos 2020 tarihinde yürürlüğe giren ÖTV düzenlemesiyle ilgili ikinci el oto pazarındaki son durum hakkında açıklamalarda bulundu.

ÖTV düzenlemesi sonrası ikinci el otomobil fiyatları 10 günde yüzde 10 arttı Tam Boyutta Gör

Otomotiv sektöründe şok etkisi yaratan ÖTV düzenlemesi sonrası sınırlı sayıdaki yerli modellerde küçük bir indirim yaşanırken, özellikle lüks segmentteki otomobillerde fahiş fiyat artışları meydana geldi. Peki ÖTV düzenlemesinin ardından ikinci el fiyatlarında durum ne?

Otomerkezi.net CEO'su Muhammed Ali Karakaş, 31 Ağustos 2020 tarihinde yürürlüğe giren ÖTV düzenlemesiyle ilgili ikinci el oto pazarındaki son durum hakkında açıklamalarda bulundu. Karakaş, sadece 10 günde genel olarak tüm ikinci el otomobillerde yüzde 10 civarında fiyat artışı yaşandığını dile getirdi.

Karakaş, konuyla ilgili açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:

"Kısıtlı yerli modellerde hatırı sayılır bir indirim olunca, bu modellerin ikinci el fiyatlarının artışında küçük bir frenleme olacağı aşikar. Fakat birçok otomobili ilgilendiren matrah düzenlemesi, özellikle lüks segmentteki araçlara çok ciddi etki yaratacaktır. Öngörümüz, bu ayın sonuna kadar belirli premium modellerde yüzde 20, alt segmentte vergi matrahına takılıp zam gelen araçlarda ortalama yüzde 10 fiyat artışı olması."

"Fiyat istikrarsızlığı bir süre daha devam edecek"

İkinci eldeki hareketliliğin yıl sonuna kadar devam etmesini beklediklerini söyleyen Karakaş, " İkinci ele olan talep artışı devam etse de, fiyat istikrarsızlığı bir süre daha devam edecek, bu durum ikinci el otomotiv sektörüne olumsuz yönde etkileyecek" değerlendirmesinde bulundu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6761 kez okundu.
24 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ikinci el oto, ikinci el fiyatları ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim