Anlık Bildirim

Pandeminin etkisiyle sanal etkinlik pazarı 10 kat büyüdü

Koronavirüs pandemisi nedeniyle etkinlikler sanal ortama taşındı. Deal Room Events'in araştırmasına göre pandeminin başlangıcından bu yana sanal etkinlik pazarı 10 kat büyüme kaydetti.

Koronavirüs hayatımızda köklü değişikliklere neden oldu. Olumsuz değişikliklerin yanında dijitalleşmenin hızlanması gibi bazı olumu katkılar kazandırdı. Örneğin eskiden yüz yüze yapılan etkinlikler sanal ortamda düzenlendi. Deal Room Events’in araştırmasına göre sanal etkinlik pazarı pandeminin başlangıcından bu yana 10 kat büyüme kaydetti.

Finlandiya’da Türk mühendisler tarafından kurulan sanal etkinlik platformu Deal Room Events’in Mayıs ayında yaptığı global anket ve sektör araştırması, dijital dönüşümün boyutunu gözler önüne seriyor. Deal Room Events CMO’su Aslı Ayhan Kavukçu’nun belirttiğine göre salgının yarattığı sınırlamaları kaldırması ve uygun maliyetli çözüm olması nedeniyle şirketler sanal etkinlikleri tercih etti.

Pandeminin sanal etkinlik pazarındaki etkisi Tam Boyutta Gör

Katılımcıların yüzde 90’ı sanal etkinliklere katılmanın en önemli nedeni olarak sektör profesyonelleriyle tanışmak ve networklerini güçlendirmek için tercih ediyor.

Pandeminin sanal etkinlik pazarındaki etkisi Tam Boyutta Gör

En fazla sanal etkinlik düzenleyen sektörler eğitim, startup, medya, ticaret ve network  oluşturma olarak öne çıkarken en fazla tercih edilen etkinlik türü olarak da konferans, network oluşturma ve B2B etkinlikleri öne çıkıyor. Katılımcıların yüzde 70’isanal etkinliklerin kalıcı olacağını düşünürken, 2021 sonuna kadar 3 sanal etkinlik daha düzenlemeyi planlayanların oranı yüzde 66 olarak gerçekleşmiş.

Deal Room Events; etkinlik düzenlemek isteyen şirketlere etkin ve sorunsuz etkinlik düzenlemesi için danışmanlık ve teknoloji hizmeti sunuyor. Finlandiya, Türkiye ve Kanada ofislerindeki etkinlik yöneticisi uzmanlarıyla 20’nin üzerinde ülkede faaliyet gösteriyor. Deal Room Events, Mart 2020’den bugüne cirosunu ve kullanıcı sayısını 4 kat artırdı. Elde ettiği ekonomik başarıyla Finlandiya’da ilk 100 start-up arasına girdi.

Deal Room Events’in sanal etkinlikler hakkındaki çalışmasını aşağıdaki galeriden görüntüleyebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim