Anlık Bildirim

FDA, Pfizer/BioNTech aşısına tam onay verdi

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından bugün yapılan açıklamada, Pfizer/BioNTech Covid-19 aşısına tam onay verildiği duyuruldu. Bu karar da aşıyı koronavirüse karşı tam onay alan ilk aşı yaptı.

Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) bugün çok önemli açıklamalarda bulundu. FDA, Pfizer/BioNTech aşısına tam onay verildiğini açıkladı. Bu karar da BioNTech aşısını koronavirüs ile mücadelede tam onaylanan ilk aşı yaparak kayıtlara geçti. Ayrıca FDA’nın açıklamalarında Pfizer/BioNTech aşısının 16 yaş üstü için de tam onay aldığı belirtildi.

FDA, Pfizer/BioNTech aşısına tam onay verdi Tam Boyutta Gör

Onay, ABD’li şirket Pfizer ve Alman şirket BioNTech’in ortak geliştirdiği aşıyı aylar boyunca incelemesi sonucunda verildi. Pfizer de mayıs ayında aşı için “biyolojik lisans” başvurusunda bulunmuş ve tam onay için gereken belgeleri FDA’ya iletmişti.

Daha önce, Pfizer/ BioNTech’e 2020’nin aralık ayında FDA tarafından “acil kullanım izni” verilmişti ve ülke çapında kullanılmaya başlanmıştı. Şu ana kadar da acil kullanım onayı altında aşılamalar yapılıyordu.

Açıklamalara göre tam onay sayesinde diğer şirketler aşının kullanımı için FDA’dan acil kullanım izni istemeyecek.

FDA, Pfizer/BioNTech aşısına tam onay verdi Tam Boyutta Gör

“Güven oluşturabilir”

FDA, tam onaylanmanın dünya çapında halen Covid-19 aşısına karşı tereddüdü bulunanlar için ek güven oluşturabileceğini düşünüyor ve aşı olmayanların aşı olmaya ikna olabileceğini umuyor. Mayıs ayında yapılan bir araştırmada da aşılanmamış yetişkinlerinin üçte birinin aşının tam onay alması halinde aşı olma ihtimalinin daha yüksek olduğu ortaya çıkarılmıştı.

Onayla birlikte aşılar direkt olarak tüketicilere pazarlanabilecek. Ayrıca, acil kullanım izni altında 12-15 yaş arası çocuklara da uygulanmaya devam edilebilecek.  

Ek olarak bu onayın sayesinde ABD’de bulunan şirketlerin ve okulların aşı olmayı zorunlu hale getirebileceği düşünülüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9310 kez okundu.
48 kişi, toplam 58 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
fda, aşı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim