Anlık Bildirim

PCIe 5.0 SSD sürücüler hız rekoru kıracak

CES 2022 fuarına sıkı bir şekilde hazırlanan SSD üreticileri hız konusunda ses getirecek. 14GB/s seviyesine kadar çıkabilen PCIe 5.0 SSD ürünleri fuara damga vurmaya hazırlanıyor.

PCIe 5.0 SSD Tam Boyutta Gör

Üreticilerin PCIe 5.0 standardını temel alan SSD ürünlerindeki çalışmaları devam ediyor. Kapasiteleri arttırmanın yanı sıra veri aktarım hızlarında da önemli iyileşmeler sağlandı. CES 2022 fuarında rekor hızlara tanıklık edeceğiz. 

PCIe 5.0 SSD sürücülerde hız rekoru

ADATA tarafından duyurusu yapılan PCIe 5.0 NVMe M.2 SSD modelleri 8TB kapasiteye kadar ulaşıyor. Silicon Motion SM2508 kontrolcü kullanan Project Nighthawk SSD modeli 14GB/s okuma, 12GB/s yazma hızlarına ulaşabiliyor. InnoGrit IG5666 kontrolcü kullanan Project Blackbird SSD modeli ise 14GB/s okuma hızlarına, 10GB/s yazma hızlarına çıkıyor. 

Samsung tarafından hazırlanan PCIe 5.0 PM1743 SSD modeli ise firmanın altıncı nesil vNAND modüllerini temel alıyor. 13GB/s okuma hızlarına çıkabilirken yazma hızları ise 6.6GB/s seviyesinde kalıyor. Bununla birlikte 15.36TB kapasiteye kadar çıkabilmesi veri merkezlerinde önemli bir avantaj sağlayacak. Fuarda görücüye çıkacak bu sürücüleri gelecek yılın yaz aylarına doğru piyasada görebileceğiz. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim