Anlık Bildirim

Pfizer CEO'su, Omicron aşısı için bir kez daha tarih verdi

Pfizer CEO'su Albert Bourla, Omicron ve diğer koronavirüs varyantlarına karşı geliştirilmiş yeni versiyon aşının Mart ayında hazır olacağını söyledi.            

Pfizer'in Omicron aşısı Mart'ta hazır Tam Boyutta Gör

Pfizer CEO’su Albert Bourla dün CNBC yayınına katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Daha önce çalışmaların başladığı belirtilen Omicron aşısı için bir kez daha tarih açıklandı. CEO’nun açıklamasına göre Omicron’a karşı güçlendirilmiş koronavirüs BioNTech/Pfizer aşısı Mart ayında hazır olacak.

Mart ayında kullanıma sunulacak aşı sadece Omicron’a değil Delta, Alpha gibi varyantlara karşı etkili olacak. Bu aşı takviye aşı olarak uygulanacak. Bu nedenle dördüncü dozu olmak yerine yeni aşının beklenebileceğini ifade etti. Yeni aşının hastalığın bulaşmasını önlemede etkili olmasını hedeflediklerini belirten Bourla, mevcut aşıların hastaneye yatışı ve ölümü engellemedeki performansını “makul” bulduğunu söyledi.

Covid-19 tedavi hapının Avrupa’da kullanımı için başvuru yapıldı

Pfizer tarafından geliştirilen ve aşısız kişilerin koronavirüsü daha kolay atlatmasını sağlayan Paxlovid adındaki Covid-19 hapının Avrupa Birliği’nde (AB) kullanımı için Avrupa İlaç Ajansı’na (EMA) başvuru yapıldı.

EMA'dan yapılan açıklamada, "Paxlovid" adlı antiviral ilacın koşullu pazar onayı başvurusunun değerlendirmeye alındığı duyuruldu. Başvurunun 12 yaşından büyük hastaların tedavisi için yapıldığı belirtildi. Açıklamada, başvuruyla ilgili değerlendirme sonucunun birkaç hafta içinde duyurulabileceği kaydedildi. EMA’dan geçen ay bir açıklama yayımlanmış ve bu ilacın onay almamasına rağmen yetişkinlerde acil durumlarda kullanılabileceğine yönelik tavsiyede bulunulmuştu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim