Anlık Bildirim

Twitch yeni bir telif dalgasına hazırlanıyor

Twitch yayınlarında kullanılan arka plan müzikleri telif hakkı konusunda problem oluşturuyor. Twitch yaklaşık 1000 telif hakkı talebinin gereğini yapmak için harekete geçti.

Plak şirketleri bine yakın telif hakkı talebi gönderdi Tam Boyutta Gör

İnsanların videolarını veya yayınlarını paylaştığı platformların en büyük sıkıntısı şüphesiz telif hakkı. Arka planda bir müzik parçası yayınlamak isteyenlerin karşısına telif hakkı talepleri çıkıyor. Kurallara göre uyarı veriliyor, parça kaldırılıyor, hesap yasaklanıyor veya videonun kazancı telif hakkı sahibine veriliyor.

Twitch zora girdi

Twitch platformu artan baskılar sonrasında geçen yaz aylarında telif hakkı ihlali yapan videoları kaldırmaya başlamış ve uzun süre önce yüklenen videolar içerisinden bile yasaklananlar olması tepkilere neden olmuştu. 

Bu hafta Twitch kullanıcılara uyarı postası göndererek plak şirketlerinden 1000 telif hakkı talebi aldıklarını bildirdi. Taleplerin tamamı yayıncıların oyun oynarken veya sohbet ederken arka planda kullandığı müziklerle ilgili. Her hak talebi uyarıyı gerektirdiği için kısa süre sonra bir yasaklama dalgasının gelmesi bekleniyor. 

Twitch kullanıcıların yayın yaparken mutlaka telif hakkı kapsamına girmeyecek veya kendi kütüphanesinde sunduğu müzikleri kullanmasını istiyor. Telif hakkı talepleri artık otomatik araçlarla yapıldığı için yakın dönemde yeni hak taleplerinin yolda olduğu ifade ediliyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim