Anlık Bildirim

PlayStation 5, RTX 2080'li bir PC'den daha güçsüz

Unreal Engine 5 demosu, RTX 2080'li bir laptopta PlayStation 5'ten daha iyi çalışıyor. Epic Games'in konuyla ilgili yaptığı açıklamalar aşağıda.

PlayStation 5, RTX 2080'li bir PC'den daha güçsüz Tam Boyutta Gör

Epic Games, geçtiğimiz hafta yayınlanan Unreal Engine 5 demosunun sistem gereksinimleriyle ilgili bazı açıklamalar yaptı. Şirketin kullandığı ifadelere göre PlayStation 5 üzerindeki performansı PC'de elde etmek için Nvidia'nın RTX 2070 Super kartı yeterli. RTX 2080'li bir PC ise PS5'in üzerinde performans verebiliyor.

Epic Games China tarafından yapılan açıklamalara göre, RTX 2080'li ve 970 EVO SSD'li bir laptop Unreal Engine 5 demosunu 1440p ve 40FPS'de çalıştırabiliyor. Bu rakamlar PS5 üzerinde 1440P ve 30FPS'di. Epic Games, optimizasyon çalışmalarının devam ettiğini ve UE5 yayınlanana kadar kare hızı değerlerini 60FPS'ye çıkarmaya hedeflediklerini belirtti.

Açıklamalar şöyle:

"Hedefimiz, bu demodaki grafik kalitesini yeni nesil konsollarda 60FPS'de çalıştırabilmek. Şu anda henüz o seviyeye ulaşabilmiş değiliz, 30 FPS'de çalışıyor. Motoru hemen yayınlamamamızın sebebi de bu. Ayrıca şunu da söyleyebilirim: RTX 2080 ve 970EVO'lu laptopumuzda demoyu 40FPS'de çalıştırabiliyoruz."

RTX 2080 ve 970EVO'lu bir PC'nin şimdiden PlayStation 5'i geride bırakıyor olması biraz enteresan olarak değerlendirilebilir, yine de piyasaya hakim olanlar için muhtemelen süpriz olmadı. Tabi bu durumun şu an için sadece, optimize edilmemiş UE5 demosunda geçerli olduğunu da belirtmek gerek. Ancak RTX 2070 Super ve üzeri bir karta sahip olanlar önümüzdeki nesil boyunca rahatlıkla oyunların keyfini çıkarabilecek gibi görünüyor.

Oyun ve teknoloji dünyasına bomba gibi düşen Unreal 5 demosu, oyunların gelecekte nasıl görüneceğini şimdiden gözler önüne seriyor. Demodaki kalitede bir oyunu elbette hemen oynayamacağız —zaten UE5'in yayınlanmasına da neredeyse iki yıl var—, ancak belki 5-6 yıl sonra buna yakın kalitede oyunlar görmeye başlayabiliriz. Bakalım Epic, oyun dünyasında vadettiği devrimi gerçekleştirebilecek mi.

Kaynakça https://www.dsogaming.com/news/epic-games-claims-that-unreal-engine-5-tech-demo-can-run-with-40fps-on-rtx2080-notebook-at-1440p/ https://www.windowscentral.com/geforce-rtx-2070-super-and-ssd-can-run-unreal-engine-5-demo-pc Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20857 kez okundu.
85 kişi, toplam 96 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
unreal engine 5, PS 5 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim