Anlık Bildirim

Pokemon GO'dan büyük kazanç: 5 yılda 5 milyar dolar gelir elde etti!

Dünyanın en büyük eğlence markalarından birisi olan Pokemon'un artırılmış gerçeklik oyunu Pokemon GO'nun yıl dönümünde şimdiye kadar ne kadar kazandığı açıklandı.

Pokemon GO çıkışından bu yana 5  milyar dolar gelir elde etti

Hem oyun dünyasının hem de genel olarak eğlence sektörünün en önemli markalarından birisi olan Pokemon'un bildiğiniz gibi 2016 yılında arttırılmış gerçeklik oyunu Pokemon GO çıkışını yapmıştı. Şu sıralar beşinci yılını kutlayan oyunun bu süreçte ne kadar kazandığı açıklandı.

5 Yılda 5 Milyar Dolar!

Şu sıralar beşinci yılını kutlayan Pokemon Go bildiğiniz gibi başlangıçta yalnızca birkaç ülkede erişime açılmıştı. Birkaç hafta önce de oyun yıllar sonra ilk kez Türkiye'de erişime açıldı. Geçtiğimiz saatlerde de Sensor Tower, oyunun piyasada olduğu 5 yıl içerisinde ne kadar gelir elde ettiğini açıkladı. Açıklamaya göre Pokemon Go 5 yıl içerisinde 5 milyar dolardan fazla gelir elde etti.

Rapora göre, oyunun gelirinin 1.9 milyar doları ABD'den elde edildi. Toplam gelirin %52'si Android cihazlardan, %48'i ise iOS cihazlardan elde edildi. 2021'in ilk yarısında pandeminin de etkisinin yavaş yavaş geçmesi ile birlikte 641.6 milyon dolarlık bir gelir elde edilmiş. Haberin girişindeki görselde de yıllara göre dağılımı görebilirsiniz. Oyunun gelirinin her yıl net bir şekilde arttığını da görebiliyoruz. 

Poekon Go şu anda iOS ve Android cihazlarda ücretsiz olarak erişilebilir durumda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim