Anlık Bildirim

Polestar 5 etkinlikte görücüye çıktı: 5 dakika şarj ile 160 km gidecek

Volvo'nun elektrikli araç markası Polestar yeni otomobili Polestar 5'i düzenlediği bir etkinlikte gösterdi. 2025 yılında piyasaya çıkacak olan araç süper hızlı şarj olan bataryalarla test ediliyor.
Polestar 5 etkinlikte görücüye çıktı Tam Boyutta Gör
Volvo'nun elektrikli otomobil markası Polestar Los Angeles'daki bir etkinlikte yeni aracı Polestar 5'i görücüye çıkardı. Polestar'ın ki yıldır üzerinde çalıştığı otomobil 2025 yılında resmi olarak piyasaya çıkacak.

Daha önce sızan görüntülerle neredeyse birebir benzer görünüme sahip. Ön tarafta Polestar 4'dekilere benzer bölünmüş farlar bulunuyor. Arkaya doğru alçalarak devam eden tavan sportif bir görünüm sunuyor.

Polestar 5 etkinlikte görücüye çıktı Tam Boyutta Gör
Polestar 5'in 872 beygir ve 900 Nm torka sahip iki elektrik motorundan güç alacağını ve 800 Volt mimarısinde olacağını biliyoruz.

Yeni ultra hızlı şarj destekleyen bataryalarla test ediliyor

Yeni ve ilginç olan bir bilgi Polestar 5'de StoreDot şirketinin geçtiğimiz günlerde tanıttığı XFC bataryalarının test edileceğinin açıklanması oldu. Ultra hızlı şarj olabilen bu bataryalar sayesinde 5 dakika şarj ile araç 160 km menzil katedebiliyor. Şarj hızı açılanmasa da hesap yapıldığında yaklaşık 350 kW hıza denk geliyor. Günümüz otomobillerinin 150-250 kW arası şarj hızlarının çok üstünde bir değer. Üstelik firmanın iddiasına göre bataryalar hızlı şarj sebebiyle zarar görmüyorlar. Ancak bataryaların 2025 yılında çıkacak modelde kullanılıp kullanılmayacağı henüz bilinmiyor.

Polestar 5 etkinlikte görücüye çıktı Tam Boyutta Gör

Polestar 5 etkinlikte görücüye çıktı Tam Boyutta Gör
Etkinlikte ayrıca markanın mevcut ve konsept halinde olan bütün modelleri sergilendi: 2024 model Polestar 2, Polestar 3, Polestar 4, Polestar Electric Roadster Konsept ve Polestar Synergy. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim