Anlık Bildirim

Porsche'den 4 dakika şarjla 100 km gidecek elektrikli otomobil: Porsche Taycan

Alman premium otomobil üreticisi Porsche, 70. yıl kutlamaları kapsamında yaptığı açıklama ile ilk tam elektrikli modelin adını duyurdu. Porsche Taycan adındaki model, şarj konusunda oldukça iddialı.

porsche taycan özellikleri Tam Boyutta Gör
 

Stuttgart merkezli premium otomobil üreticisi Porsche, 70. yıl kutlamaları sırasında Mission E concept olarak tanıttığı ilk tam elektrikli modelinin üretim versiyonunda hangi isme sahip olacağını açıkladı. Porsche CEO'su tarafından yapılan açıklamaya göre, Porsche’nin ilk tam elektrikli aracının adı “Taycan” olacak.

İlk seferinde kulağa oldukça garip gelse de, Taycan ismi Porsche için oldukça manidar. Zira Taycan kelimesi Türkçe’de tay olarak tabir ettiğimiz “genç at” anlamına geliyor. Böylece Alman üretici, logosunun merkezinde yer alan at figürüne de atıfta bulunuyor. Üstelik bu isim, markanın bir diğer modeline verilen Macan ismiyle de oldukça uyumlu görünüyor.

Porsche Taycan özellikleri 

Porsche CEO’su Oliver Blume, önümüzdeki yıl üretim bandına çıkacak tam elektrikli modelin adını açıklamakla kalmadı, aynı zamanda toplamda 592 beygir güç elde eden iki elektrikli motorun kullanılacağını da belirtti. Bu değer, elektrikli Porsche Taycan’ın 0-100 km/s hızlanmasını 3.5 saniyede, 0-200 km/s hızlanmasını da 12 saniyede tamamlamasına imkan verecek. Aracın menzili ise yeni standartlar doğrultusunda 500 km olacak.

4 dakika şarj ile 100 km yol 

Alman üreticinin elektrikli Porsche Taycan konusunda oldukça iddialı olduğu konulardan biri şarj süresi. Zira Oliver Blume, aracın sadece 4 dakikalık şarj ile 100 km yol gidebileceğini belirtti. Günümüz şartları göz önüne alındığında oldukça etkileyici olan bu özellik, Porsche Taycan’ı rakiplerinden bir adım önde tutmaya yetecek gibi görünüyor.

Porsche ürün gamına eklenen ilk tam elektrikli model olan Taycan, arkasından gelecek türevlere ve varyasyonlara da öncü olacak. Alman üretici, Taycan modelinden türeteceği modeller için toplamda 500 milyon euro’yu gözden çıkarmış durumda. Var olan ürün gamını elektriklendirme konusu da işin içine girdiğinde bu rakam 6 milyar euro’ya kadar ulaşıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15165 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Porsche, porsche taycan ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim