Anlık Bildirim

ABD'nin ilk Bitcoin ETF’i yarın NYSE’de listelenecek

SEC onayının ardından ProShares'in Bitcoin ETF'i New York Menkul Kıymetler Borsası'nda (NYSE) listeleniyor

ProShares’ın Bitcoin ETF’i yarın NYSE’de listelenecek Tam Boyutta Gör

Kripto para topluluğu yıllardır SEC’in Bitcoin ETF’leri için onay vermesini bekliyordu. O onay nihayet geride bıraktığımız hafta geldi. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) geride bıraktığımız Cuma günü ProShares’in Bitcoin vadeli işlemlerine dayalı ETF’i için yaptığı başvuruyu onayladığını duyurdu.

Bu gelişme sonrasında 19 Ekim Salı günü ProShares’in Bitcoin ETF’inin New York Menkul Kıymetler Borsası’nda listeleneceği açıklandı. Özellikle son birkaç haftadır kripto para topluluğunda SEC’in Bitcoin ETF’lerine onay verebileceği söylentileri güçlü bir şekilde tartışılıyordu.

Bu nedenle BTC fiyatında da önemli yükselişler yaşandı. Bu iddialar sonucunda Bitcoin 29.000 dolar bandından 62.800 dolara kadar yükselerek eski rekoru olan 65.000 dolara çok yaklaştı.

The New York Times’a göre, ProShares’in Bitcoin ETF’i Salı günü New York Borsası’nda (NYSE) listelenecek. ProShares, ETF için geçen yaz aylarında başvuru yapmıştı.

Bitcoin ETF'i nedir?

Bitcoin ETF'i sayesinde yatırımcılar Bitcoin ile aynı değerde fonlara yatıırım yapacak. Bitcoin fiyatı arttıkça bu fonlar değerlenecek, düştükçe değer kaybedecek. Yani Bitcoin'e dolaylı yoldan yatırım yapılacak. ETF'ler sayesinde risk minimize ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim