Anlık Bildirim

PS5 kontrolcüsü DualSense'in yalnızca 417 saatlik ömrü olduğu iddia edildi

Birkaç haftadır PlayStation oyuncularının bir bölümünün canını sıkan DualSense'in analog tuşlarındaki sorun ile ilgili ilginç bir iddia ortaya çıktı.

PS5 kontrolcüsü DualSense'in yalnızca 417 saatlik ömrü olduğu iddia edildi Tam Boyutta Gör

Sony'nin yeni nesil konsolu PlayStation 5 geçtiğimiz aylarda çıkışını yaptı. Konsola dair en çok sevilen detaylardan biri şüphesiz kontrolcüsü DualSense olmuştu. Oyuncular her ne kadar ileride şarj sorunu yaşanabileceğini düşünse de teknolojisi bir çok oyuncunun hoşuna gitmişti. Ancak kontrolcü beklenmeyen bir yerden sorun çıkarttı.

Geçtiğimiz haftalarda önce PlayStation 5 oyuncuları kontrolcünün analog tuşuna dair bazı şikayetler iletmeye başladı. Şikayette bulunan insan sayısı artınca bu sorunun genel bir sorun olduğu düşünüldü. Ardından da bir hukuk bürosu Sony'e dava açmak için incelemelere başladı. İncelemeler sonucunda hukuk bürosu, kontrolcüdeki sorunun genel bir sorun olduğunu ve Sony'nin daha konsol çıkmadan bu sorunu bildiğini iddia etti. Dava ile ilgili bir gelişme henüz olmadı ancak iFixit tarafından başka bir iddia daha ortaya çıktı ve gerçekten can sıkıcı bir iddia.

417 Saat Ömrü Var

iFixit geçtiğimiz günlerde kontrolcüye daha detaylı bakabilmek adına bir video yayınladı. iFixit, PlayStation 5 kontrolcüsü DualSense'in yaklaşık 417 saat ömrü olduğunu iddia etti. Videoya göre kontrolcüdeki analog tuşlarının yaklaşık 2 milyon çevirme ve yaklaşık 500.000 tıklama ömrü bulunuyor. Bu da yaklaşık 417 saat olarak ön görülüyor.

Eğer bu iddia doğruysa, günde ortalama iki saat oyun oynayan birinin yaklaşık 7 ay içerisinde kontrolcüsünün bozulacağı anlamına geliyor. Bu sürenin de gerçekten çok kısa bir süre olduğunu belirtmek gerek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
21424 kez okundu.
50 kişi, toplam 54 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ps5 dualsense, sorun ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim