Anlık Bildirim

PS5 tasarımcısı ilk başta PS5'i daha büyük yapmak istemiş

Oyuncular için artık yeni nesil başladı ve bu nesilde tasarımı birbirinden güzel üç farklı yeni nesil konsol bulunuyor. PlayStation 5 de özellikle boyutu ile fiziksel anlamda biraz öne çıkıyor.

PS5 tasarımcısı ilk başta PS5'i daha büyük yapmak istemiş Tam Boyutta Gör

Xbox Series X ve Xbox Series S bugünden itibaren piyasaya sürülmüş durumda. PlayStation 5 ise 12 Kasım'da Amerika'da, 19 Kasım'da da geriye kalan ülkelerde çıkışını gerçekleştirecek. Ön sipariş verenler veya yeni sipariş verenler de evlerinde yeni konsolunun yerini çoktan hazırladı veya hazırlıyor. 

Yeni nesil konsolların tanıtıldığı günden bu yana oyuncular konsolların tasarımı hakında bol bol konuştu. Her iki konsolun tasarımı da geyet güzel ancak Xbox Series X biraz daha güçlü, PlayStation 5 ise daha zarif duran bir tasarıma sahip. Her iki konsol da farklı bir tasarım tarzına sahip kısaca. 

PlayStation 5'in tasarımı her ne kadar zarif dursa da boyutu ve ağırlığı bir hayli fazla. PlayStation 5 tam 39 cm uzunluğa ve 10.4 cm genişliğe sahip. Yaklaşık olarak da 5 kg. Yayınlanan videolara veya fotoğraflara baktıysanız da ortalama bir televizyonun önüne dikey olarak konulduğu zaman ekranı tamamen kapattığını görebilirsiniz.

Bu tasarımın bizere büyük gelmesine rağmen PlaySatiton 5'in tasarımcısı Yujin Morisawa, ilk başta çizmiş olduğu tasarımlarda PlayStation 5'i daha büyük olarak tasarlamış. PlayStation 5'in daha büyük olmasını isteyen Yujin Morisawa, mühendislerden gelen istek üzerine tasarımı küçültmek zorunda kalmış. PlayStation 5'in ortalama nasıl bir boyuta sahip olduğunu aşağıdaki Twitter paylaşımından görebilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5740 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ps5, PS 5 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim