Anlık Bildirim

Qualcomm'un Nuvia tarafından tasarlanan ilk çipinin detayları belli oldu

Qualcomm, işlemci tasarımı konusunda oldukça yetenekli Nuvia'yı satın almıştı ve 2022 de çıkaracağı yeni çekirdek tasarımıyla oldukça iddialı bir şekilde geliyor.

Qualcomm, Nuvia mimarisiyle ilk işlemcisi detaylandı Tam Boyutta Gör

Qualcomm son duyusunda gelişmiş makine öğrenimi performası ve güç tüketimiyle bu yıl piyasaya çıkacak Snapdragon 888+ mobil işlemcisini duyurmuştu. Gelen haberlere göre çip üreticisi dizüstü bilgisayarlar içinde planları olduğunu açıkladı. Qualcomm, Nuvia'yı bu yılın başlarında 1,4 milyar dolara satın almıştı ve şirketle beraber daha önce Apple, AMD, Google ve Broadcom'da çalışmış ve oldukça yetenekli olan üç çip tasarımcısınıda kendi bünyesine katmıştı.

Daha öncesinde veri merkezleri için enerji verimliliği yüksek Arm tabanlı çipler tasarlamaya odaklanan 3 tasarımcı şimdi dizüstü bilgisayarlar, mobil aletler, arabalar için gelişmiş sürücü desteği ve ağ altyapısı için daha iyi işlemciler üretmeye yönelmiş durumda.

Qualcomm CEO'su Cristiano Amon, yeni gelecek işlemcinin Apple M1 ile rekabet edebileceğini ve şirketin mobil işlemci konusunda lider olmayı istediklerini, Nuvia'nın Phoenix çekirdeğinin verimliliğine deyinerek düşük güç ile lider performans sağlayacaklarını dile getirdi. Şu anda Qualcomm'un Snapdragon işlemci ailesi performans konusunda oldukça güzel işler başarırken pil tüketimi konusunda Apple M1 yongasının gerisinde kalmış durumda.

Apple M1'e karşı rakip geliyor

Qualcomm bugün, 2022 yılında çıkacak olan dizüstü bilgisayarlar için yeni tasarımın, İntel'in 10.nesil ve AMD Zen 2 mimarilerine karşı %40 ila 50 arasında fazladan IPC performansı sağlarken güç tüketiminin 3 te 1 oranında düştüğü söyledi. Qualcomm, yeni Nuvia tasarımları üretmenin yanında Arm ile ilişkisini korumaya devam edecek ve kendi çip tasarımlarından daha iyi bir Arm işlemcisi olduğunda bunu kullanabilecek. Sunucu ve akıllı telefon çipleri için şu anlık Nuvia mimarilerini kullanmak istemeyen şirket, veri merkezleri için özel çipler oluşturarak Nuvia'nın tasarımlarını lisanslayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim