Anlık Bildirim

Razer hata sonucu 100 bin hesap bilgisini erişime açtı

Bir sunucusunu yanlış konfigüre eden Razer yaklaşık 100 bin müşterinin email, adres, telefon gibi bilgilerinin herkesin erişimine açık hale gelmesine neden oldu.

Razer hata sonucu 100 bin hesap bilgisini erişime açtı Tam Boyutta Gör

İnternet dünyasında sık sık hacker saldırıları ile kullanıcı verilerinin çalındığını duyuyoruz. Zaman zaman da firmaların kendi mühendisleri hata yapabiliyor. Ünlü oyuncu ekipmanları üreticisi Razer; yaptığı hatalı bir konfigürasyon sonucunda 100 bin civarında müşterisinin hesap bilgilerinin erişime açılmasına neden oldu.

Büyük hata

Güvenlik araştırmacısı Bob Diachenko tarafından keşfedilen sızıntı; firmanın Elasticsearch sunucularından birinde hatalı bir konfigürasyon yapmasından kaynaklanmış. 18 Ağustos itibariyle erişime açılan bu veriler uzun süre çevrim içi kalmış.

Diachenko birkaç kez firma ile iletişime geçmeye çalışsa da cevap alamamış. Nihayet 8 Eylül tarihinde firmadan bir cevap gelmiş ve bilgilendirme için teşekkür edilerek hatalı konfigürasyonun giderildiği açıklanmış.

Aradan geçen 20 gün boyunca bu verilere kimlerin eriştiği bilinmiyor. Bu veriler içerisinde email adresleri, adresler, tam isimler ve telefon numaraları yer alıyor. Razer kesinlikle kredi kartı ve şifre gibi bilgilerin açığa çıkmadığını belirtiyor. Muhtemelen önümüzdeki dönemde Razer’dan alışveriş yapmış ve bilgilerini kaydetmiş kişilere sık sık oltalama veya spam mesajları gelmeye başlayacaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim